четвер, 26 травня 2011 04:15

Згоріли шість кіосків із новим товаром

Автор: фото надане прес-службою МНС у Чернігівській області
  Вогнеборці гасять пожежу на центральному ринку Чернігова в суботу. Згоріло одягу, взуття, побутової хімії на 200 тисяч гривень
Вогнеборці гасять пожежу на центральному ринку Чернігова в суботу. Згоріло одягу, взуття, побутової хімії на 200 тисяч гривень

— Тут таке горе, а ви зі своїми питаннями лізете. Можна сказати, у нас згоріло все, у товар були вкладені всі наші заощадження, — каже чоловік років 50. Називатися відмовляється.

У вівторок в обід він із двома жінками розвішував піджаки в одному з порожніх бутиків на Центральному ринку Чернігова. Три дні тому його кіоск із чоловічими костюмами у центральній частині базару згорів. Разом із ним — ще п'ять, що належать іншим підприємцям.

Пожежа почалася о 18.30. Дим помітили перехожі, а потім і охоронці ринку. Один із працівників зателефонував рятувальникам, троє інших — схопили вогнегасники й почали гасити.

Через 5 хв. на місце пожежі приїхали п'ять пожежних машин. На цей час вогонь майже повністю охопив секцію з шести кіосків. Торгові точки були заповнені одягом, взуттям і побутовою хімією — перед цим привезли новий товар.

— Пожежники казали, якби минуло ще 5 хвилин, то п'ять машин не впоралися б із вогнем, довелося б викликати ще, — говорить Віктор Зав'ялов, директор товариства "Сервісцентр", якому належить ринок.

Згорілий ряд кіосків оточили парканом, власникам заборонили будь-що там чіпати. В неділю та понеділок експерти відібрали проби. У вівторок ринок працював у звичному режимі. Торговці почали курити не біля смітників, а в порожніх бутиках-курилках. Погорільці пишуть заяви адміністрації ринку та міліції про розмір шкоди. Їхні сусіди розказали, що серед постраждалих — найзаможніші торговці, мають у місті кілька магазинів.

— Зараз паралельно проводяться три експертизи причини пожежі — міліцейська, пожежників та незалежна — якогось київського інституту, — каже Зав'ялов. — Експерти в один голос запевняють, що попередня причина займання — недбалість. Електрики в бутиках не було. А в тому, де продавали чоловічі костюми, знайшли залишки акумулятора та китайської гірлянди. Могло закоротити.

Власники ринку надали погорільцям інші кіоски й обіцяють за власний рахунок відремонтувати згорілий ряд. Постраждалі претензій поки що не висувають — чекають остаточних висновків фахівців. Загальна сума шкоди становить близько 200 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Згоріли шість кіосків із новим товаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути