вівторок, 20 серпня 2019 06:00

Запровадять нові дорожні знаки й номери зеленого кольору

Для електромобілів в Україні видаватимуть спеціальні номери із зеленими символами. Це передбачає закон №10405. Його підписав президент Володимир Зеленський.

Узаконять дорожні знаки і таблички "станція зарядки електромобілів", "для електромобілів", "крім електромобілів". Їх внесуть в оновлені Правила дорожнього руху. Власників автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння, які займатимуть паркомісце біля зарядної станції, штрафуватимуть на суму від 340 до 510 грн.

Крім цього, передбачили спеціальні номерні знаки для електромобілів — із зеленими цифрами й літерами.

— Це ще одна історична перемога електромобілів в Україні. Йдемо темпами західної Європи, — говорить 35-річний Олександр Кравцов, засновник компанії "ЕлектроКарс", що займається продажем, ремонтом і зарядкою електромобілів. — Штрафи за стоянку в місцях зарядки спростять життя власників електрокарів. Зараз, на жаль, нерідко біля великих торговельних центрів водії ігнорують зелену розмітку біля зарядних станцій і блокують під'їзд до них. Щодо нових номерів, то це дозволить вирізняти електромобілі на зелених парковках і, можливо, дасть їм право руху смугою громадського транспорту в майбутньому.

Закон набуде чинності 1 січня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Запровадять нові дорожні знаки й номери зеленого кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути