вівторок, 27 червня 2017 00:15

Запрацював електронний реєстр лікарів і пацієнтів

19 червня Міністерство охорони здоров'я запустило першу державну систему електронної медицини "Є-Хелс". Вона дозволить перевести всі медичні документи з паперового формату в цифровий.

Для системи створять єдині реєстри закладів, лікарів, пацієнтів та ліків. За три дні роботи ресурсу до нього долучилися 26 установ із 15 населених пунктів.

— Система "Є-Хелс" дозволить контролювати, наскільки ефективно держава витрачає кошти на охорону здоров'я. Лікарі працюватимуть у справедливій системі, позбавленій урівнялівки. Талановитий лікар матиме більше пацієнтів і отримуватиме кращу зарплату, — каже Павло Ковтонюк, 33 роки, заступник міністра охорони здоров'я.

За обслуговування одного пацієнта Національна служба здоров'я платитиме лікарю 210 гривень на рік. Чим більше медик зареєструє електронних декларацій, тим вищу отримуватиме зарплату. У середньому лікар матиме до 2 тис. пацієнтів.

— У системі може зареєструватися кожна лікарня. Поки що добровільно. Обов'язковою реєстрація стане тоді, коли приймуть закон про медичну реформу, — пояснює Павло Ковтонюк.

Система електронної медицини дасть пацієнтам можливість записуватися на прийом у зручний час. Для цього потрібно підписати із сімейним лікарем або терапев­том договір. Потім у систему вносять інформацію про пацієнта: паспортні дані, ідентифікаційний номер, телефон та електронну пошту для підтвердження реєстрації.

На розробку системи "Є-Хелс" МОЗ витратило $400 тис. — 10,4 млн грн. Їх отримали від посольства Канади в Україні, Глобального фонду, Агентства США з міжнародного розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Запрацював електронний реєстр лікарів і пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути