вівторок, 24 квітня 2018 00:40

Заморозків не буде після 25 квітня

21–22 квітня в Україні було вітряно. В Києві впали кілька дерев, поблизу станції метро Політехнічний інститут вітер зірвав частину залізної покрівлі з даху торгового центру.

Цього тижня майже в усіх регіонах країни синоптики прогнозують дощі з грозами. У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській і Запорізькій областях — можливі нічні заморозки у повітрі до –5°C та на ґрунті — до –2°C. На решті території вночі буде +4…12°C.

— Заморозки швидко минуть. Після 25 квітня їх не чекаємо. У травні, скоріше за все, теж не буде, — говорить завідувач відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Людмила Гумоненко, 61 рік. — Дощі в Україну принесе атмосферний фронт зі скандинавського циклону. Почнуться із Заходу. Будуть короткочасні, але з грозами.

Удень температура сягатиме +21°C.

Холодна погода може зашкодити плодовим деревам і ягідним кущам.

— Якщо дерево чи кущі ростуть на протязі, то від морозу пилок стає стерильний — не буде зав'язі. Це вплине на врожай, — говорить садівник Михайло Сергійчук. — Найбільше заморозків боїться горіх. Гілля з пагонами чорніє. Горіхи можуть не вродити.

Через пізню весну не розквітли яблуні. Садівники намагаються виводити нові сорти плодових дерев, що цвістимуть пізніше. Так уникатимуть заморозків.

Від морозу кущі й дерева треба накривати агроволокном. Це дороге задоволення. Тому можна використати давній спосіб — зібрати сміття, яке димить, і підпалити біля дерев. Ще один варіант — оббризкати гілля водою перед сходом сонця.

Зараз ви читаєте новину «Заморозків не буде після 25 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути