Ексклюзиви
пʼятниця, 03 вересня 2010 01:22

Замість вибухівки знайшли старі черевики

Автор: фото: головне управління МВС Житомирської області
  Двоє міліцейських саперів оглядають 1 вересня знайдену валізу на майдані Соборному в центрі Житомира. Через неї рух транспорту перекривали на півгодини. У міліції кажуть, зловмисник зателефонував їм і повідомив, що у валізі є вибухівка. Невідомого розшуку
Двоє міліцейських саперів оглядають 1 вересня знайдену валізу на майдані Соборному в центрі Житомира. Через неї рух транспорту перекривали на півгодини. У міліції кажуть, зловмисник зателефонував їм і повідомив, що у валізі є вибухівка. Невідомого розшуку

Стару коричневу валізу знайшли 1 вересня близько другої дня біля зупинки маршруток на майдані Соборному в центрі Житомира. Приїхали півсотні міліціонерів, рятувальників, лікарів "швидкої". Рух вулицею перекрили на півгодини, перехожих на площу не впускали. Спецслужби вважали, що у чемодані вибухівка. Поблизу розташований драмтеатр, дім правосуддя, кілька житлових будинків.

Підполковнику 43-річному Сергію Хробусу (на фото присів поблизу валізи) про підозрілий предмет повідомили о 14.22. До місця виклику він приїхав за 8 хв.

— Страшно кожен раз, коли виїжджаємо. Я ж нормальна людина, маю сина, — каже Сергій Володимирович.

Сапер пригадує, валіза була матерчата, після дощу намокла. Спершу міліціонери оглянули знахідку із службовою собакою. Вона натренована шукати вибухівку. Обстежили датчиками. Вони мали відреагувати на годинниковий механізм.

— Будь-якого руху всередині не було. Тому чемодан перетягнули на середину дороги. Хотіли розбити гідроударом. Але навколо були кафе, не ризикнули. Я підійшов у спорядженні, розрізав його ножем. Там були лише старі жіночі, чоловічі та дитячі черевики. Дуже стоптані. То ми посміялися та й усе.

Із валізи також витягли чоловічі брюки, кілька футболок і чорний шкіряний гаманець.

Сергій Хробус говорить, найстрашніше йому було розміновувати 2006-го у місті Новоград-Волинський саморобний радіокерований пристрій, установлений злочинним угрупованням у схованці. Його вибухова сила еквівалентна 970 г тротилу.

Зараз ви читаєте новину «Замість вибухівки знайшли старі черевики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути