четвер, 28 жовтня 2021 00:00

Закрили контрольно-пропускний пункт "Чаплинка"

Автор: krymsos.com
  Пункт в’їзду-виїзду ”Каланчак” на межі з Кримом — один із двох, де можна потрапити на окупований півострів чи виїхати звідти. Торік ним скористалися 22 тисячі людей
Пункт в’їзду-виїзду ”Каланчак” на межі з Кримом — один із двох, де можна потрапити на окупований півострів чи виїхати звідти. Торік ним скористалися 22 тисячі людей

19 жовтня припинив роботу контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду на окупований Крим "Чаплинка". Не працював з червня, бо його реконструювали. Проїхати на півострів можна через інші два КПВВ — "Чонгар" і "Каланчак".

— Закриття "Чаплинки" не суттєво вплинуло на загальний трафік, — каже Олексій Тільненко з громадської організації "КримSОS". — І до закриття пункт за добу перетинали до 30 людей і кілька машин.

Через "Чонгар" і "Каланчак" щодня їздять по кілька тисяч осіб в обидва боки.

— В Росії замість локдауну оголосили так званий вихідний тиждень. Тому всі вирушили на материкову Україну, — говорить Тільненко. — Прибулі з Криму мають пройти на материку два тижні самоізоляції. Або мати негативний тест на коронавірус. Його можна зробити на самому КПВВ.

З початку осені кримчани масово відвідують українські центри надання адміністративних послуг. Оформляють закордонні паспорти, ID-карти, отримують послуги з земельних питань.

— Але скрізь бракує елементарних інфраструктурних об'єктів — банкоматів, пунктів обміну валют, поштових відділень, часто навіть сміттєвих баків, — додає Олексій Тільненко.

Контрольно-пропускний пункт "Чонгар" планують перетворити на "сучасний і комфортний транспортний хаб". У травні 2020 року це обіцяли чиновники Укрзалізниці й Міністерства інтеграції. Роботи з благоустрою має виконати приватна компанія "Сокар".

Від кожного з КПВВ їздять приватні перевізники. Із 21 жовтня всі охочі потрапити на материк повинні мати український сертифікат вакцинації чи довідку з негативним тестом.

Водіям і пасажирам, що їдуть з "Чонгара" потрібно врахувати додатковий час на дорогу. На трасі біля селища Чкалове Херсонської області триває ремонт, для руху відкрита одна смуга.

Зараз ви читаєте новину «Закрили контрольно-пропускний пункт "Чаплинка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути