Ексклюзиви
неділя, 19 березня 2006 18:31

Закордонні паспорти будуть пластиковими

Міністерство внутрішніх справ для громадян України вводить закордонні паспорти нового зразка. За словами міністра Юрія Луценка, 41 рік, відповідний проект Указу президента вже підготували.

У паспорті нового зразка побільшає ступенів захисту. Планують також, що сторінка з номером, кодом держави та іншими даними буде виконана не на паперовій основі, а на пластиковій.

— Це ми робимо для того, щоб на кордоні дані громадян зчитувалися автоматично, — розповідає Олена Титарчук, 47 років, із Департаменту зв"язків із громадськістю МВС. — Сьогодні прикордонники роблять усе вручну.

Паспортами, виданими раніше, можна буде користуватися, поки не закінчиться термін  їхньої дії. Поступово їх замінять новими.

Сьогодні закордонний паспорт можна замовити за 170 гривень, тобто за десять неоподаткованих мінімумів. Термінове виготовлення коштуватиме удвічі більше. Спеціалісти гадають, що нові паспорти не будуть дорожчими. Хоча цілковито такої можливості не відкидають — скажімо, якщо розмір неоподаткованого мінімуму зросте.

Зараз ви читаєте новину «Закордонні паспорти будуть пластиковими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути