— Гасіть швидше, там товару на 200 тисяч! — кричать торговці центрального столичного ринку "Бессарабка" близько першої ночі в п'ятницю, 14 березня. Густий дим із будівлі навпроти побачили працівники комплексу "Арена-Сіті". Горіли приміщення на другому поверсі. Вогонь перекинувся вниз, на ресторан, охопив третій поверх ринку. Вісім пожежних машин гасили пожежу 2 год. Вигоріло близько 200 "квадратів" площі.
— Сергій як зайшов на другий поверх, а там піни вище коліна. Те все сушити треба тиждень. Кабінет, де раніше сидів участковий, згорів повністю, — розповідає колегам продавщиця напоїв і печива.
По обіді у приміщенні смердить горілою пластмасою, але торгують. На ринок заходить 53-річна Марина Кінах, дружина нардепа-"регіонала" Анатолія Кінаха. Перед входом дивиться на розбите скло під ногами й вибиті обгорілі шибки другого поверху, іде всередину.
Ресторан східної кухні на першому поверсі з боку "Арени-Сіті" зачинений, до назви закладу скотчем приліпили синій поліетилен. Крізь вікна видно на столах білий посуд у кіптяві. Поряд харчевня "Тантуни", там торгували шаурмою. Біля входу стоять десятеро чоловіків кавказької національності, щось обговорюють. Потім заходять у приміщення, зачиняють двері на ключ.
Продавщиці розповідають, що власники тих закладів говорять про підпал.
— Та не підпал то. Загорілося всередині, — каже 50-річний електрик ринку. Запалює цигарку біля входу. Показує рукою в бік "Тантунів". — Це оті чудіки недавно зробили ремонт. До того там тоже якесь кафе, типу "Урюку", було. Щось із витяжкою напартачили. Вона вже стара, нагрілася, підпалила занавіски в приватному офісі. Там колись дільничний працював. А потім його переселили, кабінети пустували. Ми зараз відновили світло на ринку. Але ця шаурма не працюватиме деякий час. Пожежники там гарно позаливали, нехай просохне, а то ще замкне. Добре, що жертв немає, а остальне все — чепуха.
— У нас дві версії того, що сталося: або коротке замикання, або спроба підпалу, — каже заступник директора Сергій Канюра. На 11.00 його викликали в міськадміністрацію для пояснень.
Чорна ікра коштує 1200 гривень за 100 грамів
Бессарабський ринок — найдорожчий у Києві. Критий, торгова площа становить 896 "квадратів". Побудований 1912-го на гроші цукрозаводчика Лазаря Бродського. У павільйоні є рибний, м'ясний, овочевий та квітковий відділи. У першому — вибір морепродуктів. Кілограм тигрових креветок тут продають по 600 грн, гребінців — по 500, чилійського сібаса — 700 грн. Чорна ікра коштує 1,2 тис. грн за 100 г. За виноград правлять 40 грн/кг, австралійське манго пропонують 120 грн за штуку.
Коментарі