вівторок, 21 березня 2017 07:10

Захарченко перебрався в резиденцію Ахметова

Автор: ФОТО з сайта www.dsnews.ua
  Перед маєтком Ріната Ахметова облаштували систему фонтанів. Вхід у будинок оздоблений позолотою. Тут мільярдер жив до війни
Перед маєтком Ріната Ахметова облаштували систему фонтанів. Вхід у будинок оздоблений позолотою. Тут мільярдер жив до війни

Керівник ДНР 40-річний Олександр Захарченко перебрався у колишній маєток олігарха 50-річного Ріната Ахметова в Донецьку.

17 березня підлеглі Захарченка перевозили вантажівками його майно в палац у північній частині місцевого ботанічного саду. Там Ахметов жив до війни. Захарченко у цей час поїхав у Крим святкувати третю річницю "референ­думу".

Ахметов — не перший власник помешкання. Колишню державну дачу збудували наприкінці 1980-х до приїзду президента СРСР Михайла Горбачова. У 1990-х її захопив донецький бізнесмен із кримінальним минулим Янош Кранц. Його розстріляли в листопаді 1992-го. У домі поселився кримінальний авторитет Ахать Брагін, відомий як Алік Грек.

"Це було перше резонансне вбивство Донбасу і перший серйозний переділ власності. Після смерті Кранца всі його "напрацювання" успадкував Алік Грек. Щоб показати свою силу, переніс офіс у шикарний маєток покійного", — написала у блозі в січні 2013-го активістка, а нині народний депутат 37-річна Тетяна Чорновол.

15 жовтня 1995 року на донецькому стадіоні "Шахтар" під час футбольного матчу Ахать Брагін загинув від вибуху потужного радіокерованого пристрою. Бізнес Грека разом із резиденцією "успадкував" Рінат Ахметов. 2004-го узаконив право власності на 22 га землі під маєтком. 2012-го перебудував і оздобив будинок на власний смак. Його порівнювали із французьким Версалем. На вході — система фонтанів. Дах палацу підтримують мармурові скульптури. Фасад — позолочений. На присадибній території викопали штучне озеро. На березі звели котеджі, будинок рибалки й басейн.

Коли 2014-го місто обстрілювали, маєток не чіпали, згадують місцеві. Його охороняла фірма, яку пов'язують із банд­формуванням "Оплот".

Зараз ви читаєте новину «Захарченко перебрався в резиденцію Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути