Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2010 18:13

Загорівся інкубатор із немовлям

У вівторок увечері у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології обласної дитячої лікарні Луганська загорівся інкубатор для підтримки життя немовлят. Під час займання там була 1,5-місячна луганчанка Анна. Дитина народилась 19 грудня 2009-го.

Займання сталося на очах у чергової медсестри Інни Цатурян, 36 років. Вона набирала ліки в шприц, коли спалахнув вогонь у середині кувеза. Інна швидко відкрила ковпак і схопила дівчинку. Вогонь сягнув стелі. Окрім Анни, у кімнаті було ще троє дітей. Вони не постраждали, усіх вчасно винесли. Медсестра Наталія Буняченко схопила ще двох дітей, які лежали в сусідніх інкубаторах. Санітарка винесла четверту дитину. Лікарка відділення Юлія Піскорська, 37 років, перекрила кисень в інкубаторах.

— Анну швидко перенесли в токсикологічне відділення, де хворі з опіками. Почали обробляти рани. Дитина в тяжкому стані, обпечені 40 відсотків тіла. Найбільше постраждали груди. Доки їхали пожежники, самі намагалися погасити. Але вогонь був сильний. Не знаємо, чому так сталося. Такого ще не було. Найгірше, що трапилося з апаратурою, якій ми повністю довіряли, — каже "ГПУ" Василь Ткаченко, 59 років, головлікар лікарні.

Обладнання прислали з Японії по гранту, який був наданий урядом цієї країни. Фірму головлікар називати не хоче.

Розповідає, що в лікарні інколи є проблеми через перепади напруги електрики. Однак японці, перш ніж ставити обладнання, вивчали енергосистему і рекомендацій не залишали. У залах, де найбільше обладнання, встановлені стабілізатори напруги. Хотіли поставити також у приміщенні інтенсивної терапії, але не встигли.

Повністю вигоріла одна палата, сусідні — закоптилися.

Зараз ви читаєте новину «Загорівся інкубатор із немовлям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути