пʼятниця, 08 грудня 2017 00:36

Загинув найстарший воїн "Правого сектора"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.censor.net
  Віктор Матюхін переїхав до України з Казахстану. Вивчив мову і пішов добровольцем в АТО
Віктор Матюхін переїхав до України з Казахстану. Вивчив мову і пішов добровольцем в АТО

4 грудня поблизу селища Піски Ясинуватського району на Донеччині снайпер бойовиків застрелив 51-річного Віктора Матюхіна на позивний "Казах". Воював у 1-й штурмовій роті ДУК "Правий сектор".

Переїхав до України з Казахстану. Кілька років жив у РФ. Раніше був ігуменом у Троїце-Сергієвій лаврі Російської православної церкви — найбільшому монастирі Росії. Склав сан і перейшов у Катакомбну церкву. Утворена частиною духовенства РПЦ, яка не бажала бути лояльною до радянської влади. Вивчив українську мову й з початком АТО добровольцем пішов на війну.

— "Казах" був прикладом для багатьох. Пройшов довгий бойовий шлях у лавах нашої роти. Віддано, з неймовірною жагою звільнення українських територій боровся проти ворога, — каже командир роти 21-річний Дмитро Коцюбайло.

— Я воюю за Україну не для того, щоб померти, а щоб потім щасливо жити, — говорив сам Віктор.

Поховали воїна 8 грудня на Личаківському кладовищі у Львові.

В обласній клінічній лікарні імені Іллі Мечникова в Дніпрі 4 грудня помер 31-річний Андрій "Бархан" Кавун із Кривого Рогу. Отримав важке наскрізне поранення в голову. Після тижня коми не опритомнів. Того ж дня в лікарні помер 46-річний Юрій Рудик із Рівненщини. 18 листопада ворожий снайпер поранив його в голову. Із глибокої коми Юрій не вийшов.

3–5 тисяч гривень премії отримають військові в АТО, заявив президент Петро Порошенко під час візиту на Львівщину 6 грудня. Тим, хто цього року воював у зоні АТО, виплатять разову премію. Солдатам із передової — по 5 тис. грн, на другій лінії — по 3 тис.

23 працівники Служби безпеки України загинули за час війни на Донбасі. Понад 100 були поранені. Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак. У зоні АТО перебувають понад 900 співробітників СБУ.

600 тисяч пенсіонерів на окупованих територіях Донбасу не отримують пенсії. Про це розповіли представниці ООН Ноель Калхун та Фіона Фрайзер. Під час круглого столу в Києві вони виступили за те, щоб виплати відновили.

Зараз ви читаєте новину «Загинув найстарший воїн "Правого сектора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути