вівторок, 28 березня 2017 07:05

Загинули дев'ятеро людей

Склад боєприпасів у Балаклії на Харківщині — дев'ятий, що вибухнув за останні 14 років. Загинули дев'ятеро людей.

10 жовтня 2003-го сталися вибухи на складі в райцентрі Бахмут на Донеччині. Здетонували боєприпаси в 10 сховищах із 17. Осколки ракет і мін пошкодили понад 180 квартир і будинків. Поранило 15-річну дівчину.

П'ятеро людей загинули від вибуху артилерійського складу в селі Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області 6 травня 2004 року. Ще четверо постраждали. Причиною пожежі став недопалок, викинутий біля сховища. Вогонь гасили майже два тижні. Мелітополь відключили від газу, скасували залізничні рейси через Новобогданівку.

За рік, 6 травня 2005-го, загорівся артилерійський склад у селі Цвітоха Славутського району Хмельниччини. Від вогню вибухали снаряди. Важкі осколкові поранення отримали дев'ятеро військових. Пожежу загасили за кілька годин.

23 липня 2005 року повторно зайнялися склади в Новобогданівці. Через спеку здетонувала димова міна. Осколком поранило 69-річну жінку. Друга постраждала дорогою до лікарні померла. Вогонь загасили за 3,5 год.

Утретє боєприпаси в Новобогданівці вибухнули в серпні 2006-го. Постраждали четверо. З військової частини евакуювали працівників.

У місті Лозова, на території Південного оперативного командування Сухопутних військ Харківщини, снаряди вибухнули 27 серпня 2008 року. Здетонували понад 50 тис. мін. Осколки руйнували приватні будинки, школи і дитсадки. Збитки оцінили в 3 млрд грн. Двох полковників звинуватили в службовій халатності. За рік вони вийшли на волю по амністії.

Біля села Грузевиця Хмельницького району 13 березня 2010-го горіло підприємство "Укроборонсервіс". Здетонували снаряди малого калібру, які використовують у військовій авіації.

Позаторік 29 жовтня стався вибух на складах у райцентрі Сватове Луганської області. Там зберігалося близько 3,5 тис. т снарядів. Військові назвали це терактом. Загинув солдат і місцева мешканка. Восьмеро людей були поранені. Після розслідування звільнили кількох офіцерів. Одного майора засудили.

Зараз ви читаєте новину «Загинули дев'ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути