вівторок, 03 грудня 2019 00:45

За вбивство тварин садитимуть до в'язниці

В Україні збільшили штрафи за жорстоке поводження з тваринами. Становитиме від 3,4 до 5,1 тис. грн. За колективне знущання стягуватимуть 8,5 тис. грн, або ув'язнюватимуть на 15 діб.

За вбивство тварини можуть обмежувати волю до восьми років.

— Посилення покарання має вплинути на ситуацію. Не так, щоб викорінити цей жах, але когось злякає, — каже зоозахисниця із Черкас 57-річна Ірина Сабалдаш. — Багато людей розуміють лише метод "батога", коли б'ють по руках чи кишені. Раз заплатить штраф, наступного таке не вчинить. Це не навчить любити і жаліти тварин, але калічити не будуть. Ще можна долучати соцмережі — присоромлювати, піддавати розголосу. У моїй практиці це спрацьовувало.

— Раніше штрафи були символічні. А кримінальна відповідальність за подібні злочини не передбачалась, — розповідає засновниця притулку для тварин "Пегас" 44-річна Олена Русіна. — Добре, що прописали більше процедурних моментів. Бо до цього поліція нічого не хотіла робити, коли викликали на випадки жорстокості з тваринами.

У Міністерстві внутрішніх справ розробили інструкцію для громадян, які стали свідками насилля над тваринами.

— Потрібно зафіксувати жорстоке поводження на фото чи відео, знайти свідків, дізнатися контактні дані власника тварини і написати заяву в поліцію, — кажуть у Міністерстві. — Інформацію збиратимуть дільничні, а розслідування вестимуть слідчі. Потім справа йтиме у суд.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство тварин садитимуть до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути