пʼятниця, 11 серпня 2017 07:15

За три дні загинули шестеро бійців

За три дні в зоні бойових дій загинули шестеро українських військових. 10 отримали поранення й один — бойову травму.

Старший солдат 30-річний В'ячеслав Іванушкін із Кривого Рогу загинув поблизу Мар'їнки на Донеччині. З листопада 2016-го служив за контрактом у 46-му батальйоні спецпризначення "Донбас". Був старший навідник протитанкового взводу. До війни працював зварювальником. Залишилися дружина та 7-річний син.

Володимира Зейлика з міста Пустомити на Львівщині застрелив ворожий снайпер під Мар'їнкою. Три тижні тому відсвяткував 21-річчя. Служив за контрактом із 31 жовтня 2014-го. Був водієм в окремому батальйоні спецпризначення "Донбас". Залишилися батьки та молодший брат.

28-річний Арсен Максименко з міста Бурштин на Івано-Франківщині загинув 7 серпня в зоні АТО на Донеччині. Подробиці поки що невідомі. Служив за контрактом у 14-й бригаді ЗСУ.

— Світлий, добрий і щирий був, — каже побратим Михайло. — Торік разом відвідали дитячий будинок у рідному Бурштині. В останню путь проводжали сестра й племінники. Мати померла недавно.

21-річний Костянтин Рома з села Козельщина Полтавської області загинув під час обстрілу під містом Водяне на Луганщині 8 серпня. Отримав смертельне кульове поранення в живіт. Служив у 9-му батальйоні "Вінниця" 59-ї бригади ЗСУ з лютого ­2017-го. Розлучений. Залишилися мати, сестра й син.

Імена двох воїнів, які загинули вранці 8 серпня, ще невідомі. О четвертій ранку біля Мар'їнки бойовики почали обстрілювати позиції ЗСУ. Українські військові дали їм відповідь. Під час бою озброєння вийшло з ладу й вибухнуло. Двоє солдатів загинули на місці, а п'ятеро отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «За три дні загинули шестеро бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути