пʼятниця, 22 червня 2018 00:35

За тиждень на кір захворіла 1401 людина

Із 7 по 11 червня на Львівщині на кір захворіли 484 людини. З них — 353 дитини. Інфіковані діти не були щеплені, дорослих вакцинували ще в дитинстві.

— Якщо дитині скоро виповниться 1 або 6 років, їй необхідно зробити щеплення, — каже Любомира Бойко зі Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я. — Вакцин проти кору для дітей вдосталь. Найближчим часом провакцинуємо й дорослих із груп ризику — військових, учителів, вихователів, лікарів.

Кір — інфекційне захворювання. Заражена людина може померти від ускладнень. Ліків від кору не існує — врятувати від зараження може лише щеплення. Його роблять вакциною "Пріорикс" виробництва "Глаксо Сміт Кляйн". Для дітей і дорослих із груп ризику вона безкоштовна.

За другий тиждень червня в Україні на кір захворіла 1401 людина — 560 дорослих і 841 дитина. З початку 2018 року — понад 21 тис. людей. Від ускладнень померли семеро дітей і четверо дорослих. Ці дані наводить Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень на кір захворіла 1401 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути