пʼятниця, 20 вересня 2019 00:25

За рік швидкісний режим порушили 302 тисячі водіїв

19 вересня на дорогах України встановили 17 додаткових камер для фіксації порушень правил дорожнього руху "Трукам". Їх використовують на восьми ділянках із найвищим рівнем аварійності.

— Ці камери старі. Ними користувалися ще інспектори ДАІ, нові поліцейські не планували використовувати, — говорить автоюрист Володимир Караваєв, 58 років. — Через те, що в Україні п'ятий рік не може запрацювати автоматична фіксація правопорушень, інспектори змуше­ні повернутися до старих камер. Це тимчасовий захід. Скоро на патрульні машини встановлять пристрої, що фіксують порушення в режимі руху.

Досі в користуванні працівників департаменту патрульної поліції було 100 лазерних вимірювачів швидкості.

— За часів ДАІ мали 170 "Трукамів". Після розформування структури їх залишили на складі, — додає Караваєв. — Через неправильне зберігання відновили половину.

Перші "Труками" в патрульних з'явилися в жовтні торік. Відтоді за їхньою допомогою склали 302 тис. адміністративних постанов.

— За останні вісім місяців кількість аварій на дорогах зростає, — каже Володимир Караваєв. — Перевищення швидкості — друга серед причин ДТП. Однак саме такі мають найважчі наслідки.

Зараз ви читаєте новину «За рік швидкісний режим порушили 302 тисячі водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути