Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 01:30

За несплату комунальних нарахують пеню

— Це недоцільно. Для того, щоб боржників було менше, потрібно не лише давати тепло, але й комплекс послуг.

У під'їзді має бути чисто. Потрібно, щоб сантехнік та електрик були в будинку і не доводилося їх чекати по три дні. Мешканці повинні мати перед жкг не лише зобов'язання але й вимоги, — каже Оксана Тихонович, експерт з питань Житлово-комунального господарства, про відновлення пені за несплату комунальних послуг. Її нараховуватимуть з 1 січня 2011 року. Становитиме 0,1% в день від суми боргу.

Депутати пояснюють відновлення пені тим, що через відсутність штрафних санкцій за несплату за використання комунальних послуг підприємства жкг не можуть зменшити рівень заборгованості населення. Ця проблема стосується всієї України. На 1 листопада 2010-го українці заборгували 10,5 млрд грн.

— Хай краще зарплату вчасно платять, щоб можна було і послуги оплатити і жити нормально, — говорить киянка Валентина Яценко, 45 років. — Більш ніж впевнена, що багатії, в кого тисячні борги, і надалі не платитимуть. Звичайним же людям треба буде не доїдати, щоб заплатити за послуги.

В Україні стягувати пеню не можна було з 1996 року. Тоді прийняли відповідний закон у зв'язку з масовою заборгованістю виплат пенсій та зарплатні.

Зараз ви читаєте новину «За несплату комунальних нарахують пеню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути