вівторок, 17 січня 2017 00:40

За комунальні послуги сплачуватимуть однією квитанцією

З 10 січня кияни почали отримувати оновлену квитанцію за комунальні послуги. Рахунки за утримання будинку, прибудинкової території, холодне водопостачання й водовідведення вказані на одній платіжці. Досі за ці послуги були окремі документи.

Квитанцію розробили в Головному інформаційно-обчислювальному центрі. Надіслали для ознайомлення. Розрахуватися за такою можна буде з лютого.

— Споживачі постійно просили нас ввести єдину платіжку на всі комунальні послуги. На сайті ми організували опитування. 264 з 368 осіб були "за", — розповідають у центрі.

— Одна квитанція замість чотирьох вигідніша споживачам. У ній легше розібратися. Оператору потрібно в чотири рази менше часу на обслуговування клієнта, — говорить директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста" 67-річний Олександр Сергієнко. — У Києві 800 тисяч пенсіонерів. Більшість не вміють сплачувати рахунки через інтернет або термінали. Проти спільних платіжок тільки компанія Київенерго. Вони самі хочуть обраховувати й роздавати платежі.

Після введення єдиної квитанції всі кошти надходитимуть на рахунок Головного інформаційно-обчислювального центру. Там оброблятимуть базу даних, контролюватимуть споживачів і постачальників послуг. А також обчислюватимуть і розподілятимуть кошти виконавцям.

Зараз ви читаєте новину «За комунальні послуги сплачуватимуть однією квитанцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути