пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:40

За добу Україна втратила чотирьох воїнів
4

”Айдарівець” Ярослав Бондар підірвався на вибухівці разом із побратимом Антоном Сінягубом
Фото: www.twitter.com
Антон ”Дейл” Сінягуб підірвався на Світлодарській дузі
Юрій Колесник загинув під Волновахою
Ілля Стецун отримав осколкове поранення, несумісне з життям

24 жовтня у зоні АТО загинули четверо українських військових. Ще четверо отримали поранення.

Уранці 24 жовтня на Світлодарській дузі на Донеччині підірвалися двоє воїнів 24-го батальйону "Айдар" 53-ї бригади Збройних сил України.

24-річний Антон "Дейл" Сінягуб був родом із Тарасівки Київської області. Жив у столиці. Закінчив політехнічний ліцей Київського політехнічного інституту й університет економіки та права "КРОК". На Донбасі воював із кінця 2014-го. Пішов добровольцем.

"Коли літом я приїхала в "Айдар", він віддав мені власне місце, щоб спати, — пише на сторінці чоловіка в мережі волонтерка Б'янка Залевська. — Він годинами грав у футбол і часто казав, що ніколи не зрозуміє "жіночoї логіки". А я з посмішкою відповідала: "Зрозумієш. Ти ще молодий і в тебе буде час". 24 роки… Здається, що все життя попереду".

У Антона Сінягуба залишилися батьки.

Другий загиблий "айдарівець" — 30-річний Ярослав Бондар. Він був родом із селища Літин Вінницької області. До війни працював в Укртелекомі. Спочатку служив за мобілізацією. Коли повернувся додому, вирішив підписати контракт. 21 вересня поїхав на фронт. У Ярослава Бондара залишилися мати і старший брат. Мав кохану, з якою збирався побратися.

Через обстріли на Маріупольському напрямку двоє військових дістали поранення, несумісні з життям. Поблизу Водяного на Донеччині під час мінометного обстрілу загинув 19-річний Ілля Стецун. Родом із села Любомирівка Новоушицького району на Хмельниччині. Він служив у військовій частині А 2896. У Михайлівському профучилищі вивчився на механізатора. Ілля став п'ятим воїном Новоушицького району, який загинув в АТО.

Ім'я ще одного бійця, який загинув 24 жовтня, поки що невідоме.

23 жовтня неподалік Волновахи на Донеччині загинув 23-річний Юрій Колесник, повідомили у військкоматі.

Юрій родом із міста Дубровиця на Рівненщині.

Його призвали на ­службу за контрактом 15 жовтня ­2013-го. Служив у 80-й аеромобільній бригаді, забезпечував вивід військ з Іловайського котла.

Згодом перевівся у бойову частину південного напрямку. Воював на Луганщині та Донеччині.

— Уся їхня сім'я така — українська, патріотична, — розповідають у Дубровицькій райадміністрації. — Дід Юри в УПА воював. А він у сучасній війні з тим же ворогом загинув.

У Юрія Колесника залишилися батьки, двоє сестер і брат.

Помер захисник Луганського аеропорту

У місті Червоноград на Львівщині не стало ветерана АТО 31-річного Володимира Рубая. Захищав Луганський аеропорт 2014‑го.

Помер від хвороби підшлункової.

"Людина, яка тримала наше мирне небо, пройшла пекло, захищаючи ­Луганський аеропорт, не витримала суворих буднів. Завдяки нашій "країні", яка на той момент забезпечувала наших Захисників їжею, у Володі почалися проблеми з підшлунковою. Рідні та близькі боролися за його життя до останнього", — пишуть у соцмережі на сторінці "Автомайдан Червоноград".

Зараз ви читаєте новину «За добу Україна втратила чотирьох воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути