середа, 30 грудня 2009 18:15

За 500 гривень Дід Мороз залітає у вікно

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Киянка обирає подарунок, статуетку тигра, в столичному подарунковому магазині на Лук’янівці. Більшість купують по кілька статуеток
Киянка обирає подарунок, статуетку тигра, в столичному подарунковому магазині на Лук’янівці. Більшість купують по кілька статуеток

"Найчастіше залітаємо у вікно кухні. Даруємо подарунок і зникаємо так само через вікно, — пояснює Віталій Холодов. — Щоб лишилася інтрига. Діти від цього в захваті. Виглядають у вікно, а там уже нікого немає".

У Вінниці на новорічні свята можна замовити Діда Мороза, що влітає у вікно. Послугу надають 32-річний Віталій Холодов і Олександр Ткаченко, 30 років. Займаються промисловим альпінізмом. Кажуть, їм байдуже, на якому поверсі живе замовник. Послуга коштує 500 грн.

За сценарієм, перша до квартири клієнтів заходить Снігуронька. Пояснює, що почула дитячі голоси. Пропонує дітям кликати Діда Мороза. Визирає у вікно, показує напарнику, куди спускатися з даху. Той має торбу з подарунками, купленими батьками.

— Кілька днів тому замовник дав презент, розрахувався з нами. Хотів поздоровити дочку. Із жінкою він розведений. Але дав неправильну адресу. Нам дуже здивувалися. Відтарабанили програму, подарок вручили. Мамочка все розпитує, чи то мер такі гарні подарки дітям робить. Зранку подзвонив клієнт, кричить, чому заказ не виконали. Купували подарунок за свої гроші.

Костюм Діда Мороза пошили на замовлення. Це червоні штани та короткий кожух. У довгому незручно спускатися.

— Одного разу борода заплуталася в спорядженні, — згадує Олександр. — Довелося висмикувати. І рукавиці постійно злітають.

Про подію слід попередити сусідів. Побачивши людей зі спорядженням, які лізуть стіною, люди по-різному реагують, каже Олександр.

— Одного разу мені на голову вилляли дитячий горщик. А бувало, що й міліцію викликали.

У прикраси вставляють фото

У центрі Львова на вул. Староєврейській перед Новим роком відкрився Магазин розумних речей "Клепка".

— У нас найбільший вибір будильників. Один зіскакує з тумбочки і починає стрибати з різними звуками кімнатою, доки не встанете з ліжка і не зловите його, — розповідає продавець Роман Кузьменко, 24 роки. — Є з пропелером, який починає літати кімнатою. Міліціонерам купують будильник-сирену. Ціни — від 180 гривень.

Львів"яни придбають у цьому магазині ялинкові прикраси, в які можна вставити фото. Усередині є пристрій, куди можна надиктувати віршика або наспівати пісню. Коштує така іграшка 130 грн.

Леся МЕЖВА

Зараз ви читаєте новину «За 500 гривень Дід Мороз залітає у вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути