Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 17:56

За 20 процедур у сауні можна скинути 12 кілограмів

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Жителька міста Ужгород Наталія Пересоляк приймає кріосауну на виставці в обласному центрі. Температура повітря в кабіні опускається до мінус 200 градусів, знаходитись там можна не більше трьох хвилин
Жителька міста Ужгород Наталія Пересоляк приймає кріосауну на виставці в обласному центрі. Температура повітря в кабіні опускається до мінус 200 градусів, знаходитись там можна не більше трьох хвилин

На виставку до Ужгорода, що на Закарпатті, херсонська фірма "Кріомед" привезла кріосауни, в яких застосовують холодне повітря. Його температура  опускається до мінус 200 градусів.

Протягом чотирьох днів жителям міста пропонували безкоштовні сеанси. У неділю біля стенда зібралося четверо бажаючих. Директор "Кріомеду" 44-річний Олександр Любченко запрошував їх на процедури. Першою погодилася Наталія Пересоляк, 34 роки.

Жінка перевдягається в махровий халат та довгі теплі шкарпетки. Перед тим, як зайти до одномісної кабінки, скидає верхній одяг. Любченко натискає кнопки, і сауна наповнюється білою парою. Він радить Наталії рухатися. Через дві хвилини відвідувачка виходить.

— Було прохолодно, але приємно, — усміхається Пересоляк. — Я не люблю холод, тому в кінці почувалася трохи некомфортно. Але зараз тіло наповнюється теплом.

Кріосауна коштує $14 тис. В Україні їх виробляють тільки у Херсоні. Використовують у масажних та косметичних салонах, медичних клініках, санаторіях, туристичних комплексах, фітнес-центрах, SPA-салонах.

— У Києві першим замовником була клініка "Борис", — пригадує пан Олександр. — Кріосауна допомагає швидко зняти стресові навантаження, позбутися зайвої ваги, омолодити організм та розгладити зморшки. Сприяє відновленню імунної системи, підвищує чоловічу потенцію.

При роботі сауни використовується рідкий азот. Він перетворюється на газ та подається в кабінку, де перебуває відвідувач. Процедура повинна тривати не більше 180 секунд.

— Температура людського тіла становить 32 градуси, — каже Любченко. — У кріосауні подається екстремально низька температура, тому організм активізує захисні функції. Серце починає працювати інтенсивніше, розширюються судини.

Під час процедури температура в людини підвищується приблизно на два градуси. Організм намагається захиститися від холоду. В цей час він активно бореться з целюлітом та зайвою вагою. Директор фірми стверджує, що деякі клієнти скидали по 12 кг після 20 процедур.

— Після сауни відвідувачі стають веселими, виходять  усміхнені. Це тому, що в холоді надниркові залози викидають у кров "гени щастя". Хороший настрій гарантовано на 4–6 годин, — запевняє керівник "Кріомеду".

Технологію виробництва кабінок розробив у 1976 році японський професор-ревматолог Ямаучі. Апарат виготовляли для боротьби з ревматизмом. Пізніше німці створили устаткування для відновлення сил спортсменів після навантажень. Приміром, кріосауна є у футбольному клубі "Динамо" в Києві.

Однак людям, які хворіють на туберкульоз, неврози, гіпертонію, мають пухлини чи алергію на холод, відвідувати процедуру не радять.

На один лікувальний захід потрібно 2,5 кг азоту. Його продають по 5 грн за кілограм. Тобто собівартість відвідин сауни становить 12,5 грн. Однак у косметичних салонах заплатити доведеться 70 грн.

Зараз ви читаєте новину «За 20 процедур у сауні можна скинути 12 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути