Ексклюзиви
середа, 05 липня 2006 19:07

З вулиць Харкова прибирають кіоски

У Харкові під стінами мерії п"ять сотень підприємців мітингували проти рішення чиновників знести кіоски, лотки та павільйони на центральних магістралях міста.

Запеклу війну з кіоскерами міськрада веде вже півтора місяця. Пояснюють, що біля кіосків з напоями, особливо ж із так званою швидкою їжею, завжди брудно. А кіоскери, мовляв, працюють без належного санітарного паспорта й документів на землю.

— Вони буквально ловлять на ходу курей, тут же ж їх смажать і продають харків"янам! — обурювався секретар міськради Геннадій Кернес.

Понад тисяча кіосків повинні зникнути з 30 харківських вулиць протягом року. Уже зараз їх почали примусово демонтувати. Приїжджають вантажівки з кранами й відвозять кіоски на штрафний майданчик. Щоб забрати своє майно, підприємці мають оплатити всі витрати на його транспортування.

На п"ятій точці "зачисток" терпець підприємців увірвався. Власники розташованих на Холодній Горі лотків заявили, що без відповідних судових рішень не дадуть доторкнутися до свого майна й поспилювали гаки на дахах кіосків. Вантажівки поїхали ні з чим, а підприємці вийшли на мітинг.

Від зносу лотків цьогоріч місто втратить 663 тис. грн орендної плати, а наступного року міська казна недоотримає 1 млн 244 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «З вулиць Харкова прибирають кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути