Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 07:10

З Віталієм Малаховим прощалися в Театрі на Подолі

Автор: FACEBOOK.COM.COM/ВІТАЛІЙ МАЛАХОВ
  Віталій Малахов очолював Київський академічний драматичний театр на Подолі з 1987 року. Поставив більш як 60 вистав за творами письменників і драматургів. Помер у столиці 4 листопада
Віталій Малахов очолював Київський академічний драматичний театр на Подолі з 1987 року. Поставив більш як 60 вистав за творами письменників і драматургів. Помер у столиці 4 листопада

8 листопада в Києві поховали режисера Віталія Малахова, який помер на ­68-му році. Із ним прощалися в ­Київському академічному драматичному театрі на Подолі, який очолював із 1987-го.

Віталій Юхимович помер 4 ­листопада в лікарні "Феофанія" від зараження крові, яке спровокувала його давня рана. Режисеру мали пересадити штучну нирку, але не ­встигли.

– Востаннє з ним говорили в реанімації. Він прокинувся і спитав: "Де ми?" Сказала, у "Феофанії". Відповів: "Тепер зрозуміло, чому тут так багато роботів", – розповідає донька Дар'я Малахова, 44 роки.

На прощання з режисером приходили сотні людей. Несли квіти.

– Він був неймовірною людиною. Чуйний і небайдужий, – говорить 27-річна Аліна Савич, яка працювала в театрі помічницею кос­тюмера. – Колись Віталій Юхимович почув, що в нас біда й моєму батькові потрібні лікарі. Допоміг контактами, про все домовився. Його любили актори. Умів побачити потенціал і надихнути.

Віталій Малахов був народним артистом і лауреатом національної премії ім. Тараса Шевченка. У його доробку – понад 60 вистав за творами Вільяма Шекспіра, Михайла Булгакова, Івана Франка, Миколи Куліша й інших.

Зараз ви читаєте новину «З Віталієм Малаховим прощалися в Театрі на Подолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути