четвер, 29 липня 2021 00:51

З багатоповерхівок хочуть відселяти без згоди всіх мешканців

Міністерство розвитку громад і територій підготувало законопроєкт, який дозволяє відселяти людей з багатоповерхівок і зносити дім за умови згоди 75% мешканців. Зараз для цього необхідне схвалення 100% жителів.

Законопроєкт сприятиме знесенню "хрущовок" і зведенню нових багатоповерхівок, прогнозують в уряді.

— Стовідсоткової згоди на розселення від усіх мешканців не одержати ніколи. Тому й підготували цей законопроєкт, — говорить 45-річна Олена Шуляк з парламентського комітету з питань організації державної влади місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування.

— 2006 року прийняли закон, у якому було закладено переселення людей. Але тільки на добровільних засадах. Він має чіткі норми й відповідає Конституції. Те, що пропонують — їй суперечить, — каже колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, 60 років. — Треба наповнити змістом термін "суспільні потреби" та прописати його в Конституції. Тоді зможемо знайти механізми відселення. Наприклад, якщо будинок в аварійному стані, мешканці будуть зобов'язані його продати чи прийняти рішення про переселення. Має бути розроблена державна програма модернізації та реконструкції застарілого житлового фонду.

Зараз ви читаєте новину «З багатоповерхівок хочуть відселяти без згоди всіх мешканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути