— У морозну погоду треба їсти кожні 2-3 години, — каже вінницький дієтолог Наталія Тихонова, 50 років. — Найкраще підходять тушені овочі, м'ясо, риба та каші. День треба розпочати зі склянки теплої звичайної води. Вона пробуджує та розігріває організм, заводить роботу травної системи. Через хвилин 15 можна пити чай чи каву, а через півгодини — снідати.
На сніданок дієтолог радить зварити гречану чи пшоняну каші з маслом чи олією.
— Крупу краще не варити. А лише закип'ятити пару хвилин і дати настоятися. До каші зробити салат. М'ясо краще їсти в обід, порція 150-200 грамів. Або ж з'їсти стільки ж риби чи двоє яєць. На гарнір — макарони, запечену картоплю. Підійде також наваристий круп'яний чи овочевий суп із м'ясом. Вечеря має бути легкою: запечені або тушковані овочі, 150 грамів риби. На десерт — печені яблука без цукру. Протягом дня вживати не менш як літр води. Це крім чаю та кави. Взимку треба пити чорний чай. Він більше гріє організм. Так же діє кава. До них додавайте молоко, корицю або імбир, вони прискорюють обмін речовин, дають додаткове тепло.
Коментарі