вівторок, 23 квітня 2019 07:15

В'ячеславові Доніку пришили відрізану руку

Нейрохірурги Херсонської обласної лікарні пришили долоню 50-річному В'ячеславові Доніку. Досі це вдавалося тільки по свіжій рані. Чоловік же покалічився півтора місяці тому.

В'ячеслав Донік працював із циркуляркою. Раптом диск порізав ліву руку. Наполовину відрізав зап'ястя, кисть лівої руки, перерізав променевий зап'ястний суглоб, сухожилля та нерви. Лікарі пришили долоню.

— Рука прижилася, але не працювала, — розповідає нейрохірург 36-річна Ольга Назаренко. — Кисть і пальці не згиналися, чоловік їх не відчував, бо були розірвані два нерви. Ми вирішили зшити нерви. Травматологи одночасно шили сухожилля.

Лікарі 5 год. оперували під мікроскопом.

— Складність полягала в тому, що там сформувався великий рубець. Усі сухожилля і нерви нам довелося роз'єднувати і потім з'єднувати знову. Після операції чоловік відчув руку, з'явилася функція хапання.

В'ячеслав Донік провів у лікарні 12 днів. Місяць ще ходитиме в гіпсі, доки зростуться сухожилля. Коли гіпс знімуть, пройде курс реабілітації.

— Рука болить, але це приємний біль, — каже Донік. — Бо я відчуваю її, рухаю пальцями.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеславові Доніку пришили відрізану руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути