Ексклюзиви
середа, 12 травня 2010 05:30

Вуличним музикантам влаштують кастинг

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У столиці планують проводити кастинги вуличних музик. Перед тим, як видавати дозволи на вуличні виступи, спеціально створена комісія прослухає їх. Про нововведення розповів днями Михайло Резнікович, 72 роки, заступник голови комісії Київради з питань культури:

— Комісія мерії має вирішувати — видавати вуличним музикантам дозвіл на роботу чи ні. Бо вони є показником культури міста. Наприклад, у Франції для таких музикантів улаштовують суворий кастинг. Кращі грають в центрі міста, гіршим дістаються окраїни.

Про вуличних артистів на засіданнях комісії говорили часто, але проекту рішення доки нема. 48-річний Олександр Бригінець, голова комісії Київради з питань культури та туризму, проти нововведення:

— Якщо мерія хоче відбирати музикантів, то має відводити їм спеціальні місця та платити за виступи гроші. Бо вказувати, що співати артистам у підземних переходах — те саме, що наказувати художникам, які продавати картини на Андріївському узвозі. В Парижі на мосту біля собору Паризької Богоматері грають музиканти. Але там їм спеціально відвели місце. Вони платять гроші за ліцензію. Можливо, у такий спосіб київська мерія хоче заробити. Так само, як на антенах чи на вході на цвинтар. Але тоді треба давати ліцензію на місце жебракам і повіям.

У Міністерстві культури підтверджують, що столична мерія хоче влаштувати конкурси для вуличних музик. В інших населених пунктах місцева влада поки що такого не робить.

Зараз ви читаєте новину «Вуличним музикантам влаштують кастинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути