Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2010 00:34

Вовки покусали шестирічну дівчинку

Вовки покусали шестирічну дівчинку

У суботу, 11 вересня, в Одеському зоопарку жінка пересаджує 6-річну дочку і 4-річного сина через загорожу біля клітки з вовками. Дає дітям по шматку хліба. Каже обійти вольєр з правого боку, де немає відбійників, і погодувати "песиків". Сама наводить на малих фотокамеру — готується зробити знімки.

Хлопчик боїться, не підходить до звірів. Дівчинка простягає крізь ґрати корм. До неї кидається найбільший вовк. Хватає за руку і підтягує до решітки. Ще троє вовків хапають дитину за руки й голову.

— 22 роки тут працюю, такого не було, — каже Вікторія Нагорна, 40 років, начальник сектору хижих тварин Одеського зоопарку. — Кожен день повно мам із дітьми. Але щоб таке... На крик дитини та її матері прибігли працівники. Узяли спеціальні палки і почали відбивати малу. Допомагали двоє чоловіків із відвідувачів. Хтось із них схопив лопату. Діяли інтуїтивно, бо раніше не витягували людей зі звіриної пащі. Дівчинку відбили за кілька хвилин. Її страшно покусали. Викликали "швидку". На годиннику було 13.35.

Перед вольєром посередині висить табличка. На ній напис червоним: "Осторожно! Животные кусаются!"

Тварини повели себе природно. Захищали молодняк і територію

Перед кліткою відбійники — металеві поручні на висоті талії дорослої людини. Від них по діагоналі до клітки прикріплено сітку. У вольєрі живуть дев"ятеро вовків. Двоє дорослих, 2-річна вовчиця та шестеро вовченят, яким по півроку.

— Тварини повели себе природно. Захищали молодняк і територію, — продовжує Вікторія Нагорна. — У нас навіть працівники зоопарку не заходять до хижих тварин. Перед тим як прибирати клітку, вовків заганяють у зимовий вольєр, закривають і тільки тоді заходять.

Постраждала дівчинка четвертий день у реанімації Одеської обласної дитячої лікарні. Володимир Босенко, начальник відділу інтенсивної терапії, каже, вона житиме. Їй зашили велику рану на голові, рвані рани на обличчі, шиї та руках.

Відомо, що родина дитини недавно переїхала до Одеси з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Вовки покусали шестирічну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути