пʼятниця, 27 квітня 2018 00:20

Питання: чи встигнуть втекти?

— "Політичний клас", який "рулить" країною, насправді в неї не вірить. Вважають її чимось тимчасовим. Що тут можна викачувати ресурси для запасного аеродрому в більш сталому західному світі, — говорить колишній командир роти батальйону "Айдар", біолог 44-річний Євген Дикий.

20 квітня в міністра інфраструктури Володимира Омеляна народилася донька Анна. Пологи відбулися в американському Нью-Йорку, де дружина міністра Світлана Бевза жила кілька місяців. Первісток пари Марк також з'явився на світ у США.

Народжена у Сполучених Штатах дитина автоматично отримує тамтешнє громадянство. Омелян заявив, що його діти будуть громадянами України.

— На цьому фоні смішними видаються звернення нашої влади до західних інвесторів, — продовжує Євген Дикий. — Ну хто захоче вкладати в країну, якщо цього не роблять її лідери? Навпаки — виводять усе з неї. Українцям подають приклад — треба пакувати валізи й тікати.

Стереотип склався ще в 1990-х. Мета — заробити тут капітал і вивезти його кудись, де стабільно. У них всіх є куди тікати. Питання: чи встигнуть?

— Замість того, щоб наводити порядок в Україні, владці намагаються в інших державах вирішувати особисті проблеми, — каже філософ Ігор Лосєв, 63 роки.

— Важкі часи еліта повинна переживати разом зі своїм народом. Син генерала Джохара Дудаєва (лідер чеченського визвольного руху в 1990-х, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія. У квітні 1996 року був убитий спецслужбами Росії. — ГПУ) під час війни в Чечні першим пішов воювати. Був важко поранений. Джохар Дудаєв казав: "Я лише тому маю моральне право вимагати від інших воювати, бо мій син був у перших лавах". А наші керманичі довели медицину до такого стану, що їхні дружини бояться тут народжувати. Лідери формуються в тяжких випробуваннях. Жертвують собою більше за інших — і стають визнаними представниками нації. У нас цього нема.

— Теперішнє керівництво держави не має пошани до пересічних людей. Не любить цю землю, — каже колишній політв'язень Левко Лук'яненко, 89 років.

— При владі лишилися комуністи. Раніше гнали в тюрму українських націоналістів, а тепер опинилися на посадах, які зобов'язують відстоювати державні інтереси. Такі ідеологічні зміни швидко не відбуваються. Владу заполонили злодії. Замість приватизації зробили "прихватизацію", збагачуються. Тому країна повільно переповзає з минулого в майбутнє.

Кволо міняється і свідомість людей. Комуністична система привчила українців до рабства. Мовляв, від них нічого не залежить. Із такими поняттями суспільство живе досі. Виборчий бюлетень продають за кіло гречки. Причому промосковським, непатріотичним силам. Далі Верховна Рада вибирає таку ж виконавчу владу. Коло замкнулося.

Зараз ви читаєте новину «Питання: чи встигнуть втекти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути