четвер, 30 червня 2016 00:00

Волонтера оштрафували на дев'ять тисяч гривень

— Дивує, що в наш час є судді, наповнені такою ненавистю до українського народу, — каже учасник АТО та волонтер зі Львова 47-річний Іван Бубенчик.

Галицький райсуд Львова наклав штраф у 9 тис. грн на автомобіль "Фольксваґен". Його волонтер доставив рік тому з Польщі як гуманітарну допомогу для АТО. Машина не розмитнена. Невідомо, чи була вона на Донбасі, пояснив це рішення суддя Віталій Радченко. Штраф має сплатити волонтер Костянтин Овчаров. На нього при купівлі оформили автомобіль.

— У селищі Піски Донецької області бійцям нічого не давали, навіть "Жигуля". А треба було хоча б чотири броньовані машини. Знайомі львів'яни скинулися грошима. Купили за кордоном. У таких випадках автомобілі не розмитнюють. Цей "Фольксваґен" нам здорово допоміг — ним вивозили поранених, — говорить Іван Бубенчик.

На суді волонтери показали фото- і відеодокази того, що машиною возили поранених. Однак суд не скасував штрафу.

— Суддя запитує, де зараз ця машина. Кажу, що знищена в бойових діях, — говорить волонтер Костянтин Овчаров. — Така ситуація склалася не лише у нас. У суді лежать сотні справ проти волонтерів.

Зараз ви читаєте новину «Волонтера оштрафували на дев'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути