Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 05:00

Володимир Шевченко помер від цирозу

Автор: Фото: Ольга Камєнєва
  Володимир Шевченко працював з хижаками 45 років. Двічі на нього нападали тигри
Володимир Шевченко працював з хижаками 45 років. Двічі на нього нападали тигри

Сьогодні, 26 жовтня, на Байковому кладовищі поховають дресувальника і генерального директора столичного цирку Володимира Шевченка. Він помер у середу на 67-му році життя. Мав цироз печінки.

— Думаємо, це все через цигарки. Він багато курив, — розповідає телефоном інспектор манежу 60-річна Тамара Підгурська. — Купував великі коричневі. Часто колеги просили, щоб кидав, та він відповідав: "А на х... це мені треба?". З його вуст навіть мат лився, як пісня. Знали, якщо мату не чути, значить, Шевченка в цирку немає.

Володимир Шевченко народився в Омську в родині дресувальників. Уперше на сцену вийшов у 13 років. Тоді замінив батька, якому напередодні ведмідь поранив ногу. З хижаками працював 45 років. Під час репетицій тигри двічі нападали на Володимира Дмитровича. По два тижні він лежав у реанімації Мінська та Парижа. Генеральним директором Київського цирку став 2007-го.

— Він любив спиратися на клітку й дивився на тигрів і левів, — продовжує Тамара Ізмаїлівна. — Після репетиції міг годинами з ними про щось розмовляти. Любив розказувати анекдоти і говорити тости. Завжди казав: "Давайте вип'ємо за те, щоб у нас побільше було понеділків". Понеділок у цирку — єдиний офіційний вихідний. До нас дзвонять артисти з Америки, Англії, Мальти, Італії й Німеччини. Є такі, що не вірять у смерть Володимира Дмитровича.

Володимир Шевченко із дружиною, 67-річною Людмилою, у шлюбі прожили 42 роки, дітей не мали.

— Коли до нього приходили журналісти, я просила: "Тільки не питайте про дітей". Якось вони повз мене проскочили. Проходжу біля гримерки Володимира Дмитровича, а вони його питають: "Кому ви передасте свій номер? Дітям?". Він відповів: "Ні. В неволі ми не розмножуємося".

Зараз ви читаєте новину «Володимир Шевченко помер від цирозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути