Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2012 06:45

Володимир Лис написав роман про американську модель

9 січня у книгарнях з'явиться новий роман луцького письменника 61-річного Володимира Лиса "Іван і Чорна пантера". Вийшов у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" 3-тисячним накладом. Коштуватиме близько 40 грн.

— Колись хотів написати два романи: про американську модель в українському селі і про чудіка з Полісся, — розповідає Володимир Лис. — Потім вирішив ці два сюжети сплавити в один. Коли роман прочитали у видавництві, здивувалися. Сказали: "Це зовсім не схоже на жодну з ваших попередніх книжок". Я люблю експериментувати, тому майже всі книжки відрізняються одна від одної. Так вийшло і з цією.

Дія роману відбувається в поліському селі Кукурічки на 98 дворів.

— Лише 87 хат заселені, інші пустують, — каже Володимир Савович. — Іван мріє, щоб у селі було 100 дворів. Переконаний, що це магічне число допоможе Кукурічкам вижити. Він навіть каже: "Якщо в село прийдуть німці, з нами нічого не станеться. Вони люблять порядок. Побачать, що є 100 дворів і скажуть: "Палити це село не будемо, бо воно хороше". У книжці торкнувся теми виживання поліських сіл. У тих, де 90-110 дворів, є три-чотири бари. Через це населення масово спивається і деградує. Хочу, щоб цей крик про порятунок таки прозвучав. Іван багатьом здається дурником. Але насправді він безпосередня людина, філософського складу. Намагається жити за законами природи, щось зробити для села.

Іван заманює в село американську модель Таумі Ремпбел.

— Таумі живе бурхливим богемним життям — гроші, скандали, коханці, коханки. Вона дізнається, що Іван має у своїй господі череп африканської чаклунки, на якому тримається її слава та успіх. Приїздить в Україну, щоб його забрати. У романі є чорний і білий гумор, намішано багато українського, таїтянського та африканського фольклору. У результаті — вийшов мікс із чітким сюжетом.

Письменник представить книжку в авторському турі. Розпочне його з Луцька наприкінці січня.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Лис написав роман про американську модель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути