Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 07:05

Водіїв зупиняють даїшники-самозванці

У Дніпропетровській області в четвер затримали чотирьох чоловіків у формі, подібній до одягу працівників ДАІ. На трасі Сімферополь—Харків вони зупиняли автомобілі та штрафували водіїв за перевищення швидкості, непристебнуті паски безпеки та забруднення навколишнього середовища.

Четверо затриманих — безробітні. Усі звинувачення вони відкидають. Кажуть, що на добровільних засадах турбуються про безпеку людей. Себе називають членами козацького формування. Посилаються на законодавство України, яке не забороняє громадянам допомагати правоохоронцям.

Форма на чоловіках лише трохи відрізняється від форми ДАІ. На жетонах зазначено "Військо запорізьке низове". Жезли зробили з ліхтаря та смугастої палки, мають при собі радар.

— Управи на козаків немає, — каже начальник Новомосковського райвідділу міліції Дніпропетровської області Анатолій Кривобок. — Вони навіть своє керівництво не слухають. А закону, щоб їх притягнути до відповідальності, немає.

Таких козаків щотижня затримують на дорогах області.

— Зараз роздаємо водіям листівки з порадами, як захиститись від таких "даїшників", — додає Кривобок. — Зокрема треба пам"ятати, що шахраї не мають патрульної машини.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв зупиняють даїшники-самозванці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути