четвер, 31 березня 2022 00:40

Водійські посвідчення видаватимуть без іспитів

Уряд на період воєнного стану спростив процедуру підготовки водіїв та видачу відповідних посвідчень. Також дозволили їздити на вантажівках без необхідних категорій С або С1.

— Від водіїв не вимагатимуть медичної довідки, якщо відновлюватимуть втрачене посвідчення, — каже заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий, 37 років. — Також скасували іспити з практичного керування на майданчиках. Це роблять, щоб не створювати скупчення людей і техніки в одному місці. Скоротили термін підготовки водіїв вантажних авто категорій С1, С. Натомість для них збільшили щодобові години навчання з 2 до 5. Автошколи можуть не погоджувати із сервісними центрами МВС програми підготовки водіїв.

Нових спрощень уряду замало, щоб допомогти армії та громадянам, говорить експерт із транспорту 37-річний Олександр Зєрщиков:

— Для початку в Україні потрібно відновити навчання водіїв. Нині люди не навчаються навіть у тих містах, де немає активних воєнних дій. Варто дозволити вивчати теорію правил дорожнього руху онлайн або в класах у сертифікованого викладача. Без автошколи та купи дозвільних документів. Доречно прибрати обмеження терміну навчання. Дозволити сертифікованим інструкторам індивідуально навчати їздити. Це пришвидшить підготовку необхідної кількості водіїв для армії та тилу. Також інструктор отримуватиме зарплату та платитиме податки. Слід розблокувати роботу сервісних центрів МВС там, де це можливо, та почати приймати іспити на всі категорії.

Зараз ви читаєте новину «Водійські посвідчення видаватимуть без іспитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути