середа, 22 лютого 2012 00:30

Води не було три доби

20-тисячне місто Дніпрорудне Василівського району Запорізької області на три доби залишалося без води. 19 лютого там стався прорив труби діаметром 500 мм центрального водогону.

У магазинах, супермаркетах і на ринку питну воду розкупили ще першого дня. В автоцистернах, які їздили містом, по неї шикувалися довгі черги.

— Воду можна було застати тільки в маленьких ларьках. Як тільки її привозили, відразу людей по 20 набігали, — розказує російською 20-річна Христина Плотнікова. — У мене вдома набралася купа брудної білизни. Маю немовля, йому ж не скажеш, аби трималося. Нормально покупати не можу його, навіть попу помити. Воду, яка залишається після приготування їжі та миття посуду, використовуємо для зливу в туалет. Як її відключили, 5-літрову баклажку почали продавати по 10 гривень, хоча раніше була по 5.

Вода з кранів у Дніпрорудному побігла по обіді у вівторок.

20 лютого о 15.00 у селі Іванківці, що за 5 км від Хмельницького, прорвало на Чернелівському водогоні. Через це весь обласний центр із 260 тис. жителів лишився без водопостачання на 15 год.

Щоб набрати питної води, люди годинами стояли у чергах біля джерел.

— Чоловік 50 було, коли я прийшла. І в кожного тих пляшок і бутильочків кілька штук. Темно було вже, то люди фонариками світили. Стояла більше години, замерзла, — розповідає Олена Рожкова, 30 років. Живе на вул. Тернопільській.

Дехто виходив на вулицю і відрами набирав сніг. Талу воду використовували як технічну.

— Подібних аварій на водогоні буває 10-11 на рік, — кажуть у "Хмельницькміськводоканалі". — Станом на 12.00 вівторка водопостачання відновлене на 100 відсотків.

У понеділок в обід з-під мосту на вул. Городоцькій, 164 у Львові високим фонтаном б'є вода. Там прорвало магістральну трубу насосної станції "Будзень", яка подає воду до Залізничного району міста.

Автомобілі та автобуси проїжджають крізь водяну стіну.

— О-о, дивися, а ти переживав, що приїдемо на забаву на брудній машині, — сміється 54-річна Софія Тарнова до свого чоловіка Володимира. Обоє їдуть до сина, щоби привітати із 28-річчям та познайомитися із майбутньою невісткою. Чорний "ланос" омиває сильний струмінь.

— Ага, за таку мойку без сушки треба було би 15 гривень дати, — каже Володимир, 57 років. — Та не зовсім чисто буде, але трохи болото змаже.

Через 30 хв. на місце приїхали аварійні бригади. Перекрили водопостачання Залізничному району до 20.00.

Зараз ви читаєте новину «Води не було три доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути