середа, 10 січня 2018 00:40

Вода завалила шість могил

— Перед святами люди пішли провідати покійних. Повернулися в шоці. Пам'ятники попадали, могили провалилися, все залила вода. З однієї відром черпали, — каже 35-річний Віталій В'юн із селища Шишаки Полтавської області.

На кладовищі впали шість могил, ще кілька — просіли частково. Цвинтар межує з центром виробництва комбікормів "Агрофірма імені Довженка".

— Коли завод будували, на ділянку нагорнули землі, зробили на підвищенні. Тепер вода звідти тече на кладовище, — додає Віталій В'юн. — Невідомо — то дощова вода чи відходи виробництва. Ми просимо агрофірму відновити могили й облаштувати стік. Якщо не погодяться, вимагатимемо ще й компенсацією за наругу над пам'яттю померлих.

Причину руйнувань має визначити комісія, що створили в селищній раді.

— Проект нашого підприємства перевіряли спеціалісти. Він не змінив рельєфу місцевості, уклін на ті могили — природний. Вода залила поховання, бо за жовтень-грудень у нас випала піврічна норма опадів — до 250 міліметрів, — говорить директор "Агрофірми імені Довженка" Сергій Жилін, 53 роки. — Ми зробимо додаткову дренажну систему, забетонуємо паркан. Як земля трохи підсохне, поправимо й могили.

Зараз ви читаєте новину «Вода завалила шість могил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути