вівторок, 04 квітня 2017 06:45

Віталій Дзиза влітку планував одружитися

Протягом березня Україна втратила 43 бійці

Публікуємо поіменний список полеглих у березні захисників України. Відомо про смерть 43 бійців. 36 із них загинули в бою.

Наймолодшому з загиблих воїнів виповнилося 18 років, найстаршому — 50. Інформація про деяких — неповна.

1 березня

Володимир Пірус, 41 рік, із міста Стрий Львівської області загинув поблизу села Катеринівка Добропільського району на Донеччині. Служив у 24-й бригаді ЗСУ. Без батька залишилися двоє дітей.

2 березня

Олександр Вознюк, 25 років, із міста Лубни на Полтавщині підірвався на міні під Маріуполем. Молодший сержант, артилерист 36-ї бригади морської піхоти. Батько Олександра — отець Георгій, настоятель храму Всіх Святих у Лубнах. Залишилися батько, мама, брат, сестра та 8-річна донька.

3 березня

Сергій Клочков, 28 років, із села Клочкова-Дорошівка Ямпільського району на Сумщині отримав поранення 1 березня у промзоні Авдіївки Донецької області. Помер у госпіталі Дніпра. Командував відділенням зенітно-ракетного взводу 79-ї бригади ЗСУ.

4 березня

Ростислав Труханський, 20 років, із міста Новий Розділ на Львівщині. Після вибуху у промзоні Авдіївки все тіло було посічене осколками. Лікарі ампутувати обидві ноги, але не змогли врятувати. Був сиротою, виховувала бабуся.

Роман Кияниця, 24 роки, з міста Обухів на Київщині загинув біля Авдіївки. Кулеметник 72-ї бригади ЗСУ.

6 березня

Олександр "Фартовий" Веремеєнко, 20 років, із села Новоселівка Старобільського району Луганської області загинув у бою у Водяному поблизу Маріуполя. Коли вийшов із бліндажа, влучила ворожа куля. Був гранатометником у 36-й бригаді морської піхоти. Місяць тому померла мати.

Олексій "Старий" або "Руф" Руфимський, 49 років, із села Кочережки Павлоградського району на Дніпропетровщині загинув від кулі снайпера у промзоні Авдіївки. Доброволець 1-ї штурмової роти ДУК "Правий сектор". Залишилися прийомна донька та брат.

10 березня

Михайла Миронова, 42 роки, з села Петрівське Балаклійського району Харківської області поранили на посту в районі селища Новолуганське на Донеччині. Був розвідником 46-го батальйону спецпризначення "Донбас Україна". Помер дорогою в госпіталь Бахмута. Залишилися сестра і брат.

Віталій Дзиза, 22 роки, з села Смирнове Більмацького району на Запоріжжі загинув під Маріуполем від влучання снаряду в окоп. Помер за 10 хв. від осколкових ран. Старший навідник 501-го окремого батальйону морської піхоти ЗСУ. Влітку збирався одружитися. Залишилися мати, сестра, брати, дружина та 11-місячна донька.

11 березня

Антон "Пікассо" Дзерин, 21 рік, із села Дрижина Гребля Кобеляцького району Полтавської області загинув під Докучаєвськом на Донеччині. Старший солдат 24-го окремої штурмової бригади "Айдар". Жив у Полтаві. Залишилася мати і двоє братів.

Сергій "Голуб" Голубєв, 38 років, із Рівного, загинув під Докучаєвськом. Старший сержант, виконував обов'язки командира взводу 53-ї бригади ЗСУ. На фронт пішов добровольцем улітку 2014-го. Після поранення повернувся на передову. Залишилися дружина та двоє дітей.

13 березня

Володимир Князев, 18 років, із села Бортники Жидачівського району Львівської області загинув на Луганщині. Залишилися батьки, троє братів і сестра.

Сахіб Магеррам огли Атакішиєв, 49 років, із міста Сватове на Луганщині загинув від кульового поранення в шию поблизу Авдіївки. Сержант, механік-водій 10-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина, два сина і дві доньки.

16 березня

Вадим Денега, 42 роки, з Івано-Франківська, був кулеметником 95-ї бригади ЗСУ. Воював під Горлівкою та Авдіївкою. Півтора року тому в аварії на Коломийщині загинула 16-річна донька бійця.

Загинув військовий. Деталі не повідомляють.

17 березня

Олексій Кондратюк, 21 рік, із села Пісків Костопільського району Рівненської області підірвався на міні неподалік села Водяне на Донеччині. Матрос 36-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки, брат, дружина, 2-річний син.

Леонід "Угрюмий" Галайчук, 25 років, із міста Балта на Одещині підірвався на міні поблизу Водяного Донецької області. Сержант 36-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина й дитина.

Ігор Ілюшко, 28 років, із села Чорноземне Якимівського району Запорізької області загинув під Мар'їнкою на Донеччині. Молодший сержант, командир гармати 92-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки, дружина й діти 2 і 3 років.

Дмитро "Лис" Кушнір, 46 років, із Дніпра підірвався на розтяжці поблизу села Кримське Новоайдарського району на Луганщині. Отримав осколкові поранення, несумісні з життям. Старший навідник гранатометного взводу 93-ї бригади ЗСУ. Залишилася дружина.

Микола "Кока" Грабарчук, 20 років, із села Печеськи Красилівського району на Хмельниччині, загинув поблизу села Лобачеве Луганської області. Воював у 14-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки.

Микола Яворський, 34 роки, із села Поворськ Ковельського району Волинської області, загинув у селі Старий Айдар на Луганщині. Солдат 14-ї бригади ЗСУ. Залишилася дружина і двоє синів.

20 березня

Руслан Бондар, 38 років, з міста Крижопіль на Вінниччині загинув від пострілу снайпера поблизу селища Новотроїцьке Донецької області. Боєць 15-ї бригади ЗСУ. За вісім днів у нього мала бути відпустка, під час якої планував одружитися. Залишилася матір.

В'ячеслав Чернецький, 22 роки, з села Мурафа Шаргородського району Вінницької області загинув у селищі Водяне на Донеччині. Служив матросом 36-ї бригади морської піхоти. Через щільний обстріл тіло забрали з поля бою за чотири доби. Залишилися батьки.

Дмитро Польовий, 37 років, із Дніпра загинув від ворожої кулі поблизу Водяного Донецької області. Старший стрілець 36-ї бригади морської піхоти. 16 червня 2016-го підписав контракт. Представлений до ордена Богдана Хмельницького посмертно. Залишилися мати, брат, донька 9-річна Мілана.

22 березня

Загинув боєць ЗСУ. Обставин не оприлюднюють.

23 березня

Щонайменше один військовий загинув під час обстрілів біля Троїцького на Луганщині. Ім'я невідомо.

24 березня

Олександр Маленко, 33 роки, з Кривого Рогу загинув від міни. Був помічником гранатометника, стрільцем 17-ї бригади ЗСУ. Незадовго до того помер батько і старший брат. Залишилася мати.

Володимир Павлів, 42 роки, зі Львова загинув від осколкового поранення голови в районі села Новоолександрівки на Луганщині. Був добровольцем 34-ї бригади ЗСУ. З грудня 2016-го — контрактник 24-ї. Був командиром відділення, гранатометником-кулеметником. Залишилися матір, брат і сестра.

26 березня

Сергій Мосійчук, 19 років, із міста Корець Рівненської області загинув від прямого влучання міни у бліндаж у районі промзони Авдіївки. Був солдатом 72-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки.

Петро Козарук, 39 років, із села Турка Коломийського району на Івано-Франківщині, загинув від влучання міни в бліндаж у районі промзони Авдіївки. Старший сержант 72-ї бригади ЗСУ. Служив там разом із дружиною. Залишилися матір і двоє дітей.

Олексій Тимченко, 22 роки, з села Стеблів Корсунського району Черкаської області загинув від влучання міни у бліндаж у районі промзони Авдіївки. Солдат 72-ї бригади. Залишилися батьки та дві старші сестри.

27 березня

Владислав "Растішка" Писаренко, 21 рік, із Донецька підірвався на фугасі в районі Світлодарської дуги поблизу села Новолуганське Бахмутського району на Донеччині. Гранатометник батальйону "Донбас–Україна". Вступив до полку "Азов" у квітні 2015-го. Згодом перевівся до "Донбас–Україна". Був ультрас ФК "Шахтар". На окупованій території залишилися батьки.

Максим Наріжний, 21 рік, із Сум підірвався на фугасі поблизу Новолуганського. Санітар-стрілець батальйону "Донбас–Україна".

29 березня

Богдан Кубішин, 19 років, із селища Довгомостиська Мостиського району на Львівщині загинув від кулі снайпера поблизу Попасної Луганської області. Служив у 24-й бригаді ЗСУ стрільцем-помічником гранатометника. Залишилися мати, четверо сестер. Двоє братів служать за контрактом на Донбасі.

Володимир Єгоренко, 50 років, з Одеси загинув від влучення міни в авто ГАЗ-66. Був за кермом. Служив у 44-й бригаді ЗСУ. Залишилися дружина та двоє дітей.

30 березня

Дмитро "Шаман" Сумський, 42 роки, з Києва загинув поблизу Авдіївки. Був добровольцом "Правого сектора". Залишилася дружина.

Загинули двоє бійців 72-ї бригади ЗСУ. Деталі поки що не відомі.

Троє бійців померли від хвороб

Серед загиблих — сім випадків смерті не в бою.

11 березня помер від обширного інфаркту 56-річний Андрій "Балу" Рибцов із Хмельницького. Він — відомий волонтер, афганець. Був у 79-й бригаді командиром артилерійської батареї. Після повернення з війни керував Хмельницькою спілкою учасників бойових дій, обласною філією асоціації інвалідів АТО. Був директором футбольної ­команди ветеранів АТО "Легіон". Залишилися син і дружина — теж волонтерка.

Геннадій Стаценко, 48 років, із міста Городня Чернігівської області помер від хвороби 15 березня. Молодший сержант служив командиром міномету на Луганщині. Залишилися дружина, 23-річний син і 24-річна донька.

24-річний Ярослав Новосільський із села Скотареве Шполянського району на Черкащині помер від хвороби 21 березня. Якої саме — невідомо.

26 березня поблизу села Малинівка під Краматорськом на Донеччині розбився військовий гелікоптер Мі-2 з п'ятьма військовими. Підполковник Євген Волошин — командир екіпажу. Родом із Горішніх Плавнів. Залишилися дружина Олена і 7-річний син. У другого пілота капітана 38-річного Дмитра Мовчана залишилися батьки і брат. Борттехнік старший лейтенант Роман Кандул був із Семенівки на Полтавщині. Залишилися дружина, 4-річний син і новонароджена донька. Загинули також двоє пасажирів. Полковник 54-річний Віктор Калинич родом із Закарпаття служив у Львові. Залишилися дружина, донька, онук. Другий загиблий — полковник Валерій Мельник.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Дзиза влітку планував одружитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути