Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2013 06:30

Виставу "Павлік Морозов" не хочуть показувати через матюки

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Черкаській філармонії відмовилися показувати спектакль "Павлік Морозов" Леся Подерв'янського. Театр "КРОТ" мав презентувати його 11 квітня. Проте 25 березня організатори познімали афіші в місті, в касі припинили продаж квитків.

— 25 березня на електронку отримав матеріал. Не можу остаточно вирішити, чи буде вистава, треба узгодити з відділом культури. У тексті є багато ненормативної лексики, це не зовсім для нашого вуха, — говорить Олександр Дяченко, директор Черкаської філармонії. — Телефонує Микола Вересень та й каже, що вони грали "на ура" у Львові і що я цензор. А я йому кажу, що не цензор, це не від мене залежить. В організаторів є дозвіл від Міністерства культури. На афіші написано, що виставу до 21 року заборонено, ну а хто буде перевіряти паспорта, це ж не тюрма.

Актори "КРОТу" не розуміють позиції керівництва філармонії. До суду не позиватимуться.

— Мені шкода Черкаси. І водночас соромно й смішно за тих, хто це зробив. Нам ніякої шкоди це не завдало. Ми збирали забиті зали в Києві, Харкові, Полтаві, Луцьку, Івано-Франківську та інших містах, — коментує акторка Олена Рєпіна, 47 років. — Що вибрали, те і маєте, Черкаси. Користуйтеся.

Квитки коштували від 90 до 150 грн.

— Продали на 2 тисячі гривень, з них на 1300 гривень уже повернули, — каже у п'ятницю касирка.

Того дня міські депутати посприяли організації показу в Будинку культури ім. Кулика. Там 400 місць. Дата вистави залишилася та сама — 11 квітня. Квитки продаватимуть з 2 квітня. Коштуватимуть від 140 до 220 грн.

Зараз ви читаєте новину «Виставу "Павлік Морозов" не хочуть показувати через матюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути