пʼятниця, 18 травня 2012 00:30

Вирок Луценку не скасували

Апеляційний суд Києва у середу залишив чинним вирок Печерського райсуду щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Його засудили на чотири роки за перевищення службових повноважень.

— Усі розуміють, що це не кримінальна справа, а політична, — каже в заключному слові 47-річний Юрій Луценко. — Як учить мудра Камасутра — безвихідної позиції немає. Шанс на зміну ситуації дають чергові вибори у Верховну Раду. Ні на йоту не вірю у здатність Партії регіонів змінити щось у країні.

Адвокати колишнього урядовця готуються подавати касацію до Вищого спеціалізованого суду.

— На сьогодні незалежної судової системи немає, — говорить після засідання захисник Луценка 58-річний Олексій Баганець. — Думаю, що такий же результат очікує на нас і у Вищому спеціалізованому суді. Правди по справі Луценка в судовій системі України ми не знайдемо. Як оформимо формальну сторону оскарження в касаційній інстанції, то будемо звертатися до Європейського суду з прав людини. А це дасть підстави для звернення до Верховного суду України, де поставимо питання про перегляд усіх судових рішень відносно Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Луценку не скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути