Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2009 07:42

Випускники купалися у фонтанах і пили шампанське

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Випускниці п’ють слабоалкогольні напої та курять у п’ятницю по обіді на майдані Незалежності в Києві
Випускниці п’ють слабоалкогольні напої та курять у п’ятницю по обіді на майдані Незалежності в Києві

У п"ятницю по обіді на майдані Незалежності в центрі Києва зібралося близько півтисячі учнів. Одна група всілася півколом біля фонтану. Посередині — пляшка шампанського. Відпивають із неї. Дівчата курять дамські цигарки.

Поруч випускниці у формах, білих фартушках та бантиках регочучи стрибають у фонтан. Хлопці у ділових костюмах качаються у воді. Вереск чути за дві сотні метрів.

— Таке свято, що не жалко нового одягу, купленого спеціально на останній дзвоник. Гукали вчителів, але вони не так інтенсивно гуляють, як ми, — говорить 17-річна Катерина Корольотова.

Питаю, чи пили спиртне.

— Нє-є-є-є! — горлають в один голос. — Лише трішки шампанського. Батьки просили дуже не напиватися. Дали по 50 гривень. Якщо всім скластися, то непогана сума виходить.

Продавщиця напоїв на Майдані розповідає, що учні в неї купують пиво та слабоалкогольний напій "Рево". Воду беруть рідко.

— Розумію, для них це свято, їм дуже весело. Але має бути якась етична норма. Подивіться, вони всі п"яні. Пиво, шампанське… На це спокійно дивляться класні керівники й міліція. Прошу дітей, аби прибрали пляшку, вони відповідають: "Ти за це отримуєш гроші". Дуже прикро, — нарікає прибиральниця майдану Незалежності 57-річна Лідія Островська. З її слів, на центральній площі Києва у фонтанах купаються третій рік поспіль.

— Ми здивовані такими пустощами. Питаємо одна одну: що буде далі з цих учнів? Наші діти — золоті, такого не роблять, — стверджує Катерина Олександрівна Кривенко, 62 роки, вчителька Кагарлицької середньої школи N2. Вона привезла випускників на екскурсію до Києва. Додає, її вихованці підуть увечері до місцевих барів. Питимуть лише безалкогольні напої, їстимуть морозиво. У цей час один зі школярів ховає за спиною "Рево".

2009-го в Україні зареєстрували 704 тис. випускників. Це майже на 200 тис. більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Випускники купалися у фонтанах і пили шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути