пʼятниця, 14 грудня 2018 06:00

Вино назвали "Небесна сотня"

У Вінниці 8 грудня пройшов фестиваль вина "Боже ллє". На ньому представили домашнє яблучне вино, яке виготовили рідні героя Небесної сотні Максима Шимка.

Організатор фестивалю Олександр Шемет назвав напій "Небесна сотня". Назву оприлюднив у мережі напередодні. Користувачів вона обурила. Назвали ідею блюзнірством.

— Навіть не думав, що ця назва зробить такий скандал. Коли мама Максима взнала, розхвилювалась. Дуже погано себе почуває. У неї ж недавно чоловік помер, — говорить Олександр Шемет, 60 років. — У назві "Небесна сотня" не було комерційної складової. Я не є ні автором, ні виробником вина. Жалкую, що своїми діями викликав таку реакцію в людей.

На фестиваль 5 л домашнього вина принесла мати майданівця 55-річна Зоя Шимко. Сказала, яблука на цей напій збирав ще син Максим.

— У мене виникла ідея нагадати землякам, що герої — такі ж звичайні люди, як і вони. Коли люди покидають цей світ, після себе лишають не тільки легенди, а й дерева в саду та вино в льосі, — додає Шемет.

Вино має шість років витримки. Виготовлене з соку двох сортів папіровки. Солодке. Має колір темного золота.

Зараз ви читаєте новину «Вино назвали "Небесна сотня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути