пʼятниця, 06 жовтня 2017 06:46

Виділили гроші на відновлення пам'ятника Леніну

Майже 50 тис. грн витратили на реставрацію пам'ятників комуністичним вождям Володимирові Леніну й Михайлу Калініну в селі Кубей Болградського району на Одещині. Монументи мали знести згідно із законом про декомунізацію 2015 року.

— Голова сільради Петро Кісса обіцяв знести пам'ятники ще торік. Але повторював, що немає грошей на демонтаж. А за кілька місяців місцеві розповіли, що в селі готуються до відзначення одного свята і на це виділили 50 тисяч гривень, — каже Сергій Солтасюк, 37 років, з об'єднання "Свобода". — За ці кошти село трішки привели до ладу, пофарбували червону зірку в центрі й монументи Леніну та Калініну. Після такого деякі мешканці просто сміються з голови облдержадміністрації, начальника обласної поліції і закону про декомунізацію.

Вимогу демонтувати постаменти Інститут національної пам'яті надсилав сільській раді у березні цьогоріч. Також зверталися до поліції з проханням проконтролювати виконання закону. Зараз підготували лист до прокуратури, аби там розібралися з його порушенням.

У ніч на 5 жовтня невідомі відбили голову відновленому монументу Леніна. Фотографії в інтернет виклали громадські активісти.

Зараз ви читаєте новину «Виділили гроші на відновлення пам'ятника Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути