пʼятниця, 17 серпня 2012 06:15

Видачу внутрішніх паспортів затримують

Другий місяць на переоформлення паспорта чекає вінничанин 34-річний Владислав Смілянець.

— Загубив його у трамваї. Живу і працюю в Києві. Щоб переоформити паспорт, довелося їхати у Вінницю, де прописаний. У паспортному столі обіцяли, буде готовий за 25-30 днів, — розповідає. — Я приїхав на тиждень пізніше, але  документа ще не було. Пояснили, з Києва не присилають бланків. Коли вони будуть, невідомо.

Через відсутність документа у Владислава проблеми на роботі.

— Маю отримувати важливі вантажі, а на пошті вимагають паспорт. Протягую закордонний, там довго зі мною сперечаються, бо звикли працювати з українськими.

Видачу внутрішніх паспортів затримують через реструктуризацію управління з реєстрації фізосіб, кажуть у Міністерстві внутрішніх справ.

— Управління з реєстрації фізичних осіб, яке до 1 серпня 2012 року було в складі міністерства і контролювало видачу документів, зараз переходить в Держміграційну службу. Бланки передають з однієї установи в іншу, — говорить Володимир Поліщук, речник МВС.

Уже без затримок видають паспорти у 16 областях, у решті поки що є проблеми.

У Держміграційній службі зволікання заперечують.

— Процедура передачі бланків суворої звітності не повинна впливати на процес та терміни оформлення документів. Паспорт громадянина України має бути готовий упродовж місяця з моменту подання відповідної заяви. Відмова паспортиста приймати документи незаконна. Якщо з вами так повелися, можна скаржитися до нас на гарячу лінію, — говорить Сергій Гунько з прес-служби відомства.

Номер гарячої лінії 0(44) 383 76 26.

Зараз ви читаєте новину «Видачу внутрішніх паспортів затримують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути