Ексклюзиви
неділя, 04 лютого 2007 19:51

Від вибуху в ресторані загинуло двоє людей

Автор: фото: УНІАН
  Щонайменше два балони газу розірвалися в ресторані швидкого харчування ”Суп-хаус” у центрі Луганська. Від вибуху постраждало 11 людей
Щонайменше два балони газу розірвалися в ресторані швидкого харчування ”Суп-хаус” у центрі Луганська. Від вибуху постраждало 11 людей

"Коли прогримів вибух, я був біля своєї машини. І подумав: усе, мені кінець. Але потім побачив, що горить кафе навпроти. Я часто ходив туди на обід. Рятувальники приїхали через дві хвилини", — розповідає 23-річний луганчанин Олег.

У суботу близько 13.30 в місті стався вибух у приміщенні ресторану швидкого харчування "Суп-хаус". Дві людини загинули на місці, троє перебувають у реанімації. Загалом постраждало 11 осіб.

— Пацієнти у вкрай важкому стані, — розповідає головний лікар обласної клінічної лікарні Федір Соляник. — У деяких обпечено 90 відсотків тіла. Серед потерпілих є восьмирічний хлопчик з міста Антрацит. У нього опіки кисті та обличчя.

Одноповерховий ресторан площею приблизно 90 кв. м відкрився у центрі Луганська два місяці тому. Він одразу став популярним. Особливо охоче заглядали сюди перекусити студенти.

Від вибуху скляні стіни закладу розлетілися на друзки. Двері та пластикові віконні рами повилітали майже на проїжджу частину дороги. У сусідніх будівлях — обласній бібліотеці ім. Горького та готелі "Лугань" — від вибухової хвилі посипалися вікна. В автомобілях, що стояли неподалік, потріскало скло. На місце трагедії виїхали шість машин "швидкої". Правоохоронці відразу оточили кафе й перекрили рух транспорту.

У повітрі було чути запах газу. Рятувальники розбирали руїни ресторану. Зібрався натовп. Міліціонери нікого не підпускали. Неподалік, міцно обійнявшись, плакали дві жінки. Ірина та Ольга вийшли з ресторану за 15 хвилин до вибуху. Поруч з ними якийсь чоловік відчайдушно набирав номер мобільного. Він спізнився на зустріч із дружиною.

Рятувальники припускають, що в ресторані вибухнуло принаймні два балони газу, що стояли на кухні.

— Зазвичай балони виносять на вулицю. Там же вони стояли поряд із піччю. Розірвалися від перегріву, — припускає підполковник внутрішньої служби Микола Безкоровайний з управління МНС Луганщини.

Міліція виключає версію, що вибух став результатом бізнесових розборок.

Рік тому жертв було більше

Увечері 2 лютого минулого року в центрі Луганська вибухнув побутовий газ у двоповерховому житловому будинку. А вночі 3 лютого те ж саме сталося у приватному будинку навпроти зруйнованої двоповерхівки. У результаті загинуло вісім мешканців, ще 17 постраждали.
Тоді через сильний мороз на глибині метра тріснув газопровід.
У вересні 2004 року в передмісті Луганська, в селищі Ювілейне, вибухнув газ у п"ятиповерхівці. Загинуло дев"ять людей, 60 залишилися без даху над головою.

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху в ресторані загинуло двоє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути