пʼятниця, 22 жовтня 2010 00:04

Від Тягнибока пішли троє людей

Троє членів Тернопільської міської організації всеукраїнського об'єднання "Свобода" вийшли з лав партії на знак протесту проти імітації боротьби з владою. Про це повідомив кандидат у депутати Тернопільської міськради, колишній "свободівець" Іван Семанишин.

— Ми закликаємо людей не вірити лідерам "Свободи", які свій популізм та обман прикривають ідеями служіння Україні. Ми втомилися бути учасниками цього фарсу. Реальні ідеї цієї політичної сили та її керівників насправді не збігаються з політичними, ідеологічними та моральними цінностями "Свободи". Напередодні виборів у партії почали з'являтися люди, які ніколи не були прихильниками "Свободи". А тепер під виглядом боротьби з режимом вони разом із керівниками місцевих осередків партії вирішують виключно особисті інтереси, складають та очолюють партійні списки до місцевих рад. Вони імітують боротьбу з режимом, вводять людей в оману, — йдеться у заяві трьох колишніх членів "Свободи", яку оприлюднив Семанишин. — Особливо цинічним є те, що цей фарс вони влаштовують за гроші того самого режиму, з яким нібито борються.

Іван Семанишин каже, що зі "Свободи" вийшли три особи. Але, за його інформацією, керівництво партії проводило бесіди ще з 12–15 членами з вимогою не залишати партію.

— Готується до реєстрації нова політична сила, ідеологією якої буде націоналізм. Вона справді буде виражати націоналістичні погляди, а не псевдонаціоналістичні. Ми затьмаримо "Свободу", — каже колишній її партієць. — Намагаємося залучити до нової сили людей зі сходу та півдня України, де націоналістичні ідеї менш популярні, ніж на заході. У нас націоналізм буде не такий, як у "Свободі" — "Бий москалів!", тому що все зло в "москалях". Такого не буде. Я вважаю, що росіяни і білоруси є нашими побратимами і нам нічого ділити на цій землі. У нас буде панславістська організація.

Семанишин залишається кандидатом у депутати Тернопільської міської ради, але балотуватиметься від партії "Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «Від Тягнибока пішли троє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути