середа, 04 липня 2007 07:05

Віруючий підпалив собор

У Макіївці Донецької області 37-річний Олександр Ковтун спробував підпалити собор у центрі міста. Таким чином він намагався добитися змін у богослужіннях.

— В неділю після обіду Олександр прийшов до Свято-Георгіївського собору на богослужіння, — розповідає начальник слідчого відділу району Олександр Гавриляко, 48 років. — Служба закінчилася. Усі порозходилися. Залишилися лише бабусі зі свічками.

Ковтун витягнув із сумки пляшку з розпилювачем і почав обливати все легкозаймистою речовиною. Вибіг настоятель і відібрав посудину. Олександр був спокійним, не пручався. Вогонь у цей час пошкодив дві ікони і хоругви. Загасили полум"я церковним вогнегасником. Міліція арештувала палія.

Останні три роки він активно вивчав Біблію й ходив до церкви. Дійшов висновку, що в богослужінні потрібно використовувати інші пісні й молитви. Свої ідеї розповідав настоятелеві, намагався переконати його. Писав навіть у Київ до керівництва Української православної церкви Московського патріархату. Але результату ніде не добився.

Тоді Ковтун вирішив привернути увагу настоятеля та віруючих через підпал.

Олександр — місцевий житель. Відтоді, як захопився релігією, пішов із роботи. Раніше був пожежником, а до того — ювеліром. Має дружину та 9-річного сина.

Зараз чоловіка відпустили на підписку про невиїзд. Прокуратура вирішує, чи порушувати кримінальну справу. Збитки від пожежі оцінили в 1700 грн.

Зараз ви читаєте новину «Віруючий підпалив собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути