четвер, 23 лютого 2006 19:24

Ведмежа назвали Вінницею

Автор: фото: Максим ЗОТОВ
  Ведмедиця Надька не підпускає до свого малюка нікого
Ведмедиця Надька не підпускає до свого малюка нікого

До кінця лютого у Вінниці гастролює одеський пересувний зоопарк "Динозаврик". Жителі міста, де свого звіринця немає, можуть поспостерігати в місцевому парку Дружби народів за кількома ведмедями, левицею, павою, дикобразами та навіть страусом.

Минулого тижня чотирирічній кавказькій ведмедиці Надьці настав час народжувати. Через те що свого другого малюка Надька привела на світ у Вінниці, ведмежа вирішили назвати ім"ям цього подільського міста.

Ведмедиця зігріває свого малюка в соломі, пильно його охороняє. Перші дні вона жодної душі не підпускала до соломи, в якій зігрівала ведмежатко. Тільки днями працівники зоопарку змогли дізнатися, якою статі малюк. Вінниця виявилася дівчинкою. Батька маленької Вінниці — бурого ведмедя Тимошу — про всяк випадок відсадили у дальній вольєр, щоб часом бува не з"їв власне дитинча.

— У природних умовах ведмеді-самці мають батьківський інстинкт, бо вони завжди поруч із самкою, — розповіла "ГПУ" працівниця "Динозаврика" Мар"яна Каплан, 35 років. — Там тварини бачать, як народжується маля, як його доглядає мати. А у звіринці цього немає. Тому ми про всяк випадок пересадили Тимошу.

Надька тепер у працівників звіринця на особливому рахунку. Ведмедицю годують не раз на день, як інших тварин. Ще й присмачують звичну рибу медом та варенням.

Зараз ви читаєте новину «Ведмежа назвали Вінницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути