пʼятниця, 15 серпня 2008 07:12

Василина Токар відмовляється від страховки

Після повені 2001 року жителі Закарпаття страхують власні будинки. У Тячівському районі страхова компанія "Оранта" застрахувала 12 тис. хат. У селі Тересва 496 господарів щороку страхують майно. Після виплати цьогорічних відшкодувань селяни залишилися незадоволеними.

— Щороку по 180 гривень платимо. Будинок застрахували на 5 тисяч. Сусідка пішла забирати свою виплату, а їй дали всього 80 гривень, — бідкається 42-річна Василина Токар із Тересви. — Я, як почула це — передумала йти до страховиків. А нащо за такі гроші стояти там півдня.

Скаржиться на страхувальників і 70-річна Федорна Сокол.

— Кожен рік віддаємо по 120 гривень, — каже жінка. — Сподівалися отримати 12 тисяч, як було сказано в договорі. Після повені агент оцінив збитки в 700 гривень. Капітальний ремонт треба робити — нас до ІІ категорії держава віднесла. А страховики сказали: "Так положено!".

У страховій компанії невеликі виплати пояснюють тим, що люди економили на  внесках.

— Будинки треба страхувати хоча б на 20–50 тисяч гривень, а не на 5–7, як це роблять, — пояснює начальник Тячівського райвідділення "Оранти" Олександр Бедевельський. — Тоді можна говорити про пристойні суми виплат. Якщо людина оформляє поліс на 5 тисяч гривень на всю хату, то ми розбиваємо цю суму на всі речі, які є в будинку: меблі, побутову техніку, посуд, одяг. Коли стається біда з майном, вираховуємо відсоток пошкодження. Це все записано в полісі. Скажімо, господар застрахував хату на 5 тисяч. Під час негоди зіпсувалася підлога. То він може отримати тільки 13 відсотків, тобто 650 гривень. А людина вважає, що ми маємо виплатити всі п"ять тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Василина Токар відмовляється від страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути