вівторок, 18 вересня 2018 00:35

Вартість проїзду зросла в 16 містах

Із початку року вартість ­проїзду в тролейбусах і трамваях зросла в 16 обласних центрах. Про це заявили в Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг.

У середньому ціна збільшилася на 1–2 грн. На 100% квиток подорожчав у Києві та Дніпрі. Також по країні зросла вартість проїзду в приватних маршрутках й автобусах.

— Вартість зростає, бо в країні дорожчає паливо та енергоресурси, — каже 54-річний Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного цент­ру. — А от чому збільшується ціна на бензин і газ — тут питання. Економічних передумов для цього немає.

Заради потоку коштів влада не реагує на підвищення цін. Таким чином убиває економіку країни. Бо збільшення вартості палива призводить до здорожчання всіх товарів і послуг.

Перевізники звинувачують владу, корупцію і погані дороги.

— Пальне дорожчає, запчастини теж. За маршрут доводиться платити офіційно і заносити чиновникам подяку за невтручання, — говорить 54-річний Владислав Смолій, перевізник із Полтави. — Щоб бути на плаву, потрібно постійно порушувати закон — їздити на аварійному транспорті, платити хабарі, економити на пальному, приховувати виручку, працівників і кількість виїздів за день. Сама вартість регламентується владою, а не ринковими умовами. Поки міськрада вирішить піднімати ціну на гривню, то вже треба на три-чотири.

Зараз ви читаєте новину «Вартість проїзду зросла в 16 містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути