Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 07:09

Вакцинацію проти кору продовжать

— Вакцинацію проти кору та краснухи треба продовжувати. Вона є цілком безпечною і пройшла всі клінічні випробування. Але ми непевні, чи використовуватимемо далі індійську вакцину, — заявив у середу заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний, 54 роки. — Якщо зараз ми її не проведемо, то епідемія кору та краснухи у 2009–2010 роках нас не обійде.

Смерть 17-річного Антона Тищенка з Краматорська лікарі не пов"язують із вакциною. Валерій Бідний не виключає провину медиків. Каже: вони, можливо, не надали хлопцеві кваліфікованої допомоги.

— У Тищенка міг бути анафілактичний шок або алергічна реакція організму на якийсь компонент у вакцині. Остаточна причина його смерті буде відома через тиждень, — зазначає заступник міністра охорони здоров"я Володимир Юрченко, 57 років.

За кілька днів до призупинення вакцинації в Україні встигли зробити щеплення 113 тис. особам. До лікарні потрапили 207 чоловік, зокрема й 164 дитини.

— Поствакцинальні реакції можливі. За нормативами допускається до 25 відсотків їх виникнення. А в нас було лише 0,075 відсотка, — пояснює Бідний.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинацію проти кору продовжать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути